La 60 de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ

Diplomă de excelenţă pentru Maria Teodoreanu, directorul Colegiul Tehnic „Petru Muşat”

> Mariei Pentilescu, fost director adjunct al Colegiului şi inspector şcolar, i se va acorda titlul de cetăţean de onoare la Sucevei

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a luat parte la manifestările prilejuite de aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Colegiului Tehnic „Petru Muşat”, aşa cum este cunoscută unitatea de învăţământ sub denumirea actuală. Cu această ocazie, şeful municipalităţii sucevene a înmânat Diploma de excelenţă Mariei Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic „Petru Muşat”. Totodată, primarul Ion Lungu a anunţat că va înainta Consiliului Local o propunere de acordare a titlului „Cetăţean de onoare al municipiului Suceava” Mariei Pentilescu, fost director adjunct al colegiului şi inspector şcolar.

„A fost o sărbătoare a învăţământului sucevean” a spus edilul-şef, reliefând că, în ultimii ani, pentru această şcoală, municipalitatea suceveană a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Grupul Şcolar Suceava a fost înfiinţat în 1963, sub tutela Ministerului Petrolului şi Chimiei, pregătind forţă de muncă în domeniile prelucrarea lemnului şi petrol-chimie, pentru întreprinderile de pe platforma industrială din Lunca Sucevei din acea epocă. „Astăzi este o şcoala modernă, de nivel european” a punctat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI