Spitalul Judeţean devine de azi Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava

> Gheorghe Flutur: Din acest moment, spitalul de la Suceava intră într-o nouă etapă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat o şedinţă de îndată pentru vineri, 1 septembrie, în care se va aproba schimbarea denumirii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în baza avizului acordat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„După cum se cunoaşte, conducerea CJ Suceava a făcut mai multe demersuri şi a primit aprobare de la Ministerul Educaţiei şi de la Ministerul Sănătăţii de transformare a Spitalului Judeţean în Spital Clinic de Urgenţă, după ce 8 secţii şi un laborator din Spitalul Judeţean au fost acreditate ca fiind clinice. Este vorba de secţiile de nefrologie, diabet zaharat şi nutriţie, reumatologie, chirurgie şi ortopedie pediatrică, chirurgie generală, ortopedie şi traumatologie, respectiv Serviciul clinic de medicină legală şi Laboratorul clinic BK şi biologie moleculară” a spus ieri Gheorghe Flutur.

El a anunţat că secţiile clinice vor fi transformate în centre de excelenţă.

„Din acest moment, spitalul de la Suceava intră într-o nouă etapă. Avem în vedere transformarea acestor secţii în centre de excelenţă. Conducătorii vor fi cadre universitare, se va face cercetare ştiinţifică şi practică cu studenţii. Totodată, va putea fi atras un număr mare de rezidenţi” a declarat şeful administraţiei judeţene.

De menţionat este că preşedintele CJ a cerut spitalului să elaboreze un proiect de dotare cu vestiare pentru studenţii care vin să facă practică şi cu tot ceea ce decurge din noul statut de spital clinic judeţean.

„Îmi exprim speranţa că va creşte aria de adresabilitate a Spitalului Suceava şi pentru pacienţii din alte zone, dar şi faptul că va creşte complexitatea şi diversitatea intervenţiilor şi serviciilor medicale şi vor creşte şi veniturile spitalului. CJ Suceava, alături de conducerea spitalului, are în vedere continuarea investiţiilor la spitalul de oncologie, şi la spitalul de copii, dar şi proiecte pe fonduri europene, cum ar fi anveloparea spitalului nou, dotarea cu panouri fotovoltaice, punerea în siguranţă a pacienţilor prin investiţie în prevenirea nosocomialelor, ducerea în siguranţă a fluidelor medicale la capul pacientului, dotarea cu senzori de ultimă generaţie pentru semnalizarea şi alarmarea la incendiu şi gaze, dotarea unei secţii ATI de ultimă generaţie pentru nou-născuţi. De asemenea, suntem în strânsă legătură cu Universitatea «Ştefan cel Mare» Suceava pentru demararea construcţiei Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice, unde noi am pus la dispoziţie terenul din curtea spitalului nou” a precizat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI