Marele Premiu al Concursului Internaţional de Dramaturgie „Matei Vişniec”, câştigat de Irina-Elena Moloce-Sbera

Irina-Elena Moloce-Sbera, elevă a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, din clasa a XI-a D, sub îndrumarea prof. Alexandra Chifan, a obţinut premiul I la Concursul Internaţional de Dramaturgie „Matei Vişniec”, ediţia a VI-a, cu piesa de teatru „Răni vechi, răni noi”, ea câştigând, totodată, marele premiu în valoare de 1.000 euro, a anunţat unitatea şcolară.

Potrivit sursei citate, deşi se pregăteşte intens pentru o carieră în medicină, Irina este polivalent înzestrată: nutreşte dragoste pentru pictură, muzică şi literatură, iubind să trăiască alături de personaje care aduc în cartea vieţii sale pagini, capitole ce vor rămâne întipărite pentru totdeauna.

„Este o mare onoare că trofeul ajunge la Rădăuţi, locul natal şi de suflet al marelui dramaturg Matei Vişniec” arată conducerea colegiului rădăuţean.

Irina-Elena Moloce-Sbera a apreciat că piesa de teatru „Răni vechi, răni noi” e un spectacol de o izbitoare actualitate tematică, în care se vor regăsi personaje prinse într-un labirint al emoţiilor şi discuţiilor infinte.

„Conceptul «un scriitor scrie cel mai bine despre ceea ce cunoaşte» m-a ghidat în a descoperi poveştile personajelor mele. M-am gândit la oamenii care mă înconjoară şi am sperat că niciunul nu se va simţi atât de singur ca Teodora sau atât de rănit încât să se răzbune, precum Cosmina. Dar nu le-aş fi putut da viaţă dacă nu aş fi presărat şi o bucată din gândurile, suferinţele şi bucuriile mele” a arătat autoarea.

Ea a subliniat că familia are o dualitate extraordinară, fiind locul unde alergi când îţi este greu, dar poate provoca şi o confuzie fără ieşire.

„Părinţii sunt cei mai importanţi oameni pentru copii. Copilăria ne influenţează toată viaţa, iar rănile vechi ne vor impulsiona să provocăm altele noi, fie nouă înşine, fie altora. Mesajul meu este unul despre puterea necesară pentru a cere ajutor şi o dorinţă de a destigmatiza importanţa sănătăţii mintale” a concluzionat câştigătoarea Concursului Internaţional de Dramaturgie „Matei Vişniec”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI