DSP Suceava a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a anunţat, vineri, că a sosit vaccinul gripal pentru sezonul rece 2022-2023.

Potrivit acesteia, au fost livrate DSP Suceava 31.100 doze şi începuse deja distribuţia lor către medicii de familie.

Ea a menţionat că administrarea vaccinului antigripal se va face conform catagrafiei.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a finalizat la mijlocul lunii septembrie activitatea de catagrafiere a persoanelor vulnerabile care solicită vaccin gripal la începutul sezonului rece 2022-2023.

Astfel, conform catagrafierii, numărul total de doze de vaccin antigripal necesar la nivelul judeţului este 53.000, dintre care 20.844 pentru persoane cu vârsta până în 64 de ani care prezintă boli cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, obezitate, diabet sau HIV, 1.450 – copii între 6 luni şi 5 ani, 348 – gravide, 2.360 – cadre medicale, 1.663 –rezidenţi şi personal care lucrează în unităţi de ocrotire socială, iar alte 26.335 de persoane au vârsta peste 65 ani. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI