Introducerea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava dă bătăi de cap autorităţilor

> Va trebui să fie mutaţi stâlpii de iluminat public, să fie amenajate refugii pentru pietoni în zona de separare a benzilor şi realizate alveole în staţiile de autobuz

Primarul Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va ajunge la Suceava şi al doilea autobuz electric fabricat de firma poloneză Solaris, exprimându-şi speranţa că până la sfârşitul anului vor veni toate cele 15 autobuze electrice contractate.

În context el a spus că se pregăteşte şi introducerea sistemului de sensuri unice în municipiu în vederea fluidizării traficului şi crearea benzii unice de transport public.

„Am obţinut un aviz foarte important de la Poliţia Rutieră privind noul studiu de trafic cu sensuri unice” a spus primarul.

Ion Lungu a menţionat însă că acest aviz conţine şi foarte multe recomandări: printre altele pistele pentru bicilişti trebuie să aibă o lăţime de minim un metru pe sens, iar trotuarele, minim 1,2 metri.

„Pistele de biciclete existente vor fi reproiectate şi reamenajate, ceea ce presupune că trebuie să mutăm stâlpii de iluminat public. E destul de delicat. De asemenea, va trebui să fie amenajate alveole, acolo unde nu există, în staţiile de transport public. De asemenea, la trecerile pentru pietoni, vor fi amenajate refugii în zona de separare a benzilor” a spus Lungu.

Primarul a menţionat că s-a dat aviz favorabil pe documentaţie, dar că pentru implementare va trebui să fie făcute modificările solicitate.

Ion Lungu a spus că speră ca proiectanul să predea municipalităţii întregul studiu, în vederea aprobării acestuia în Consiliul Local.

Totodată, el a arătat că, ulterior, vor fi stabilite şi măsurile ce trebuie luate pentru realizarea modificărilor solicitate de Poliţia Rutieră, astfel încât să se poată implementa sistemul de sensuri unice. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI