Gheorghe Flutur, după o întâlnire la Siret cu reprezentanţi din România, Ucraina şi Republica Moldova:

Trebuie aplicate soluţii urgente de fluidizare şi se impune o procedură accelerată pentru construcţia autostrăzii A 7

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, marţi după-amiază, la Siret, la o întâlnire cu şeful Vămilor din România, un secretar de stat de la Ministerul de Interne, şeful Vămilor din Ucraina, reprezentantul Serviciului Poliţiei de Frontieră din Ucraina, dar şi cu şeful Vămilor din Republica Moldova şi al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova.

Gheorghe Flutur a declarat că a fost o discuţie aplicată vizând deblocarea coloanelor de tiruri care sunt atât aici în Siret, dar şi în alte puncte vamale la graniţa dintre Ucraina şi Republica Moldova.

„La intrarea în Siret avem aproape 20 de kilometri de tiruri. Am cerut părţii ucrainene să accelereze procesarea datelor. Ne-au promis că zilele viitoare vor suplimenta numărul de lucrători vamali. La paritate, şi noi vom face acelaşi lucru” a spus şeful administraţiei judeţene.

El a precizat că una dintre soluţiile găsite este gruparea tirurilor în funcţie încărcătură, respectiv tiruri goale, cisternele cu combustibili sau cu mărfuri perisabile, apreciind că procesându-se „calupuri” de tiruri se va intra mai uşor în Ucraina.

Flutur a menţionat că acelaşi lucru se va face şi la intrarea în România, avându-se în vedere în special tirurile care intră cu cereale, în aşa fel încât să se fluidizeze traficul de automarfare.

„Mi-am exprimat îngrijorarea, ca şef al administraţiei judeţene, că această coadă are 20 de kilometri în interiorul judeţului Suceava, perturbă traficul din judeţ, inclusiv a localnicilor, dar nu numai… şi trebuie găsite soluţii” a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că a cerut şi grăbirea deschiderii punctelor de frontieră de la Vicovu de Sus, de la Ulma şi de la Racovăţ. Iar reprezentanţi ai Comisiei Europene care au fost de faţă au promis că se va acorda finanţare pentru aceste puncte de frontieră, pe partea ucraineană, unde mai sunt de efectuat lucrări.

Mai mult, Flutur a spus că această finanţare va asigura construcţia de drumuri de legătură în partea ucraineană cu punctele de frontieră.

El a arătat că se poate circula chiar şi pe drumuri pietruite, în partea ucraineană, pentru a se ajunge la noile puncte de frontieră, astfel încât să se mai degreveze PTF Siret.

„Pot fi chiar şi pe drumuri pietruite dirijate aceste tiruri, mai ales că vine recolta nouă în Ucraina, iar transportul spre Marea Neagră va fi şi mai complicat” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că a solicitat termene concrete pentru a debloca ceea ce se întâmplă astăzi în Vama Siret. Însă el consideră că aceasta poate fi doar o soluţie temporară şi că este nevoie de darea în funcţiune, cât mai rapid, a autostrăzii A 7.

„Se constată că ceea ce cer din primul mandat de preşedinte de consiliu judeţean, construcţia autostrăzii Siret – Bucureşti, a devenit o necesitate urgentă acum. Cred că am ajuns în punctul în care se impune o procedură accelerată de construire a autostrăzii A 7” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI