Proiectarea primei porţiuni din Autostrada Nordului se apropie de finalizare

> Gheorghe Flutur: CJ Suceava va organiza licitaţia pentru varianta de ocolire Gura Humorului, parte din A 14

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, după o întâlnire cu directorul CNAIR, Cristian Pistol, că în ceea ce priveşte prima porţiune din Autostrada Nordului, varianta de ocolire Gura Humorului, proiectul urmează să fie depus în maxim două luni, urmând să fie organizată licitaţia pentru execuţie.

„La centura Gura Humorului suntem foarte avansaţi. Sigur, mai apar mici probleme cu ariile protejate, cu viaductele, cu TRANSGAZ, dar sunt rezolvabile, iar în două luni trebuie să depună proiectul”, a spus Flutur.

El a menţionat că pentru această investiţie Consiliul Judeţean Suceava va fi cel care va organiza licitaţia de execuţie.

Gheorghe Flutur a mai declarat că autorităţile judeţene solicită ca şi drumul de mare viteză Suceava – Botoşani să fie realizat la regim de autostradă.

„Aşa îl cerem noi. Şi aici, noi, Consiliul Judeţean Suceava, suntem lideri de proiect. Am înfiinţat o unitate de implementare a proiectului şi lideri suntem noi, în asociere cu CJ Botoşani” a declarat şeful administraţiei judeţene.

El a subliniat că echipa CNAIR condusă de directorul general Cristian Pistol, prezentă ieri la Suceava, a văzut o implicare a judeţului nostru cu tot ce înseamnă primari ai localităţilor pe unde vor trece drumurile de mare viteză, cu şefi de deconcentrate şi firme de proiectare.

„Noi avem consilieri la nivelul Consiliului Judeţean Suceava care ţin legătura cu CNAIR, participă la videoconferinţe şi şedinţe. Suntem parte în acest proiect, pentru că interesul este să deblocăm şi să avem şi noi autostrăzi” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI