Cu bujori în obrăjori

> L.D. CLEMENT

„Ştiaţi că?…” Ştiaţi că floarea naţională a României este cea a măceşului sălbatic?! Mă scuzaţi, (nici) eu nu ştiam şi… Şi ignoram că ar fi absolut necesar să ne reprezinte o anume floare sau că aia despre care nu demult am aflat că ne reprezintă nu ne reprezintă suficient de bine. O altă chestie de retard. De fapt, potrivit unor demersuri iscate în urmă cu aproape un deceniu şi continuate la zi, mai pe sub pământ, mai pe deasupra solului, inclusiv sub forma unei viguroase şi totodată zâmbitoare petiţii online, nici măceşul sălbatic nu ne este chiar oficial floare naţională, însă am merita o alta (la propunerea Facultăţii de Horticultură a USAMV Bucureşti), bujorul. Bătută în cuie şi specificată clar într-un document la nivel de stat. În susţinerea ideii s-a scris o listă lunguşoară de argumente; n-o redăm, căci deocamdată nu-i cazul de pagină specială pe această temă. Însă dacă va fi… Deocamdată ne rezumăm a spune că alţii au floare naţională, reprezentativă, precum Japonia – crizantema, a familiei imperiale (şi nu neapărat cea de cireş, care ar fi doar a poporului!); că SUA au trandafirul (de la Moldova?!), însă fiecare stat în parte mai are câte o floricică doar a sa; că laleaua e naţională în Olanda, Turcia şi Ungaria (şi, aşa cum este normal, nici nu se ceartă între ele din această pricină). Etc.

…Cum presupuneam, „trandafir de la Moldova” nu-i poate bobocul cel mai nimerit, că pe de-o parte e doar regional, iar pe de alta e luat de alţii mai mari şi mai tari. Prin urmare, de ce nu (cu) bujori în obrăjori? De emoţie, de bucurie, deee…

Vorba cântecului: Ce are ea (o ţară din vecini) şi nu am eu (măceş sălbatic, cu spini)?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: