Garda Forestieră Suceava

O firmă din Sadova a fost sancţionată cu 28.000 de lei şi confiscarea de lemn în valoare de 72.145 de lei

Garda Forestieră Suceava a efectuat, în perioada 4-8 februarie a.c., în baza informaţiilor deţinute cu privire la transporturi fictive de materiale lemnoase pe drumurile publice, o acţiune de verificare împreună cu lucrători de poliţie din cadrul IPJ Suceava – Biroul protecţia fondului forestier şi piscicol.

Şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a arătat că au fost efectuate verificări specifice asupra activităţii unui operator economic cu sediul social pe raza comunei Sadova, punându-se accent pe existenţa stocurilor de material lemnos din depozitele societăţii, aflate la cele două puncte de lucru declarate din comuna Sadova, în concordanţă cu documentele care atestă transportul respectivelor volume.

Cu această ocazie s-a constatat la primul punct de lucru o lipsă nejustificată în gestiune, totalizând 15,30 mc de lemn de lucru esenţă răşinoase, sens în care s-a procedat la sancţionarea contravenţională a operatorului economic cu amendă în valoare de 8.000 de lei şi s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase – 3.060 lei.

La al doilea punct de lucru a fost găsită o lipsă nejustificată în gestiune totalizând 56,31 mc de cherestea esenţă răşinoase, sens în care s-a procedat la sancţionarea contravenţională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi – 48.990 de lei.

Totodată, în gestiune a fost găsit un plus de lemn de lucru de esenţă răşinoase (buştean de gater) de 34,41 mc, procedându-se la sancţionarea contravenţională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi dispunându-se confiscarea valorică – 20.095 de lei.

În urma acţiunii de control, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 de lei şi s-au confiscat materiale lemnoase de 72.145 de lei.

Mihai Găşpărel a precizat că verificările cu privire la provenienţa şi trasabilitatea materialului lemnos vor fi continuate.

„Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale” a spus Mihai Găşpărel. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI