Primarul Ion Lungu a propus ministrului Daniel Cadariu ca legislaţia din turism să fie „simplă şi funcţională”

> Una dintre priorităţile din 2022 ale autorităţilor locale o reprezintă întocmirea noii strategii de turism şi realizarea organizaţiei de management al destinaţiilor

Timp de două zile, Ion Lungu, primarul Sucevei, a fost prezent la Bucureşti, unde a pus pe tapet o „serie de probleme prioritare” ale municipiului. Edilul-şef informează că, pentru început, a luat parte, la invitaţia ministrului Daniel Cadariu, la o întâlnire ţinută la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, prilej cu care au fost abordate teme legate de turism, respectiv cele referitoare la organizaţiile de management al destinaţiilor şi la polurile de dezvoltare turistică.

În calitate de vicepreşedinte, Lungu a reprezentat Asociaţia Municipiilor din România (AMR), participanţii fiind responsabili ai tuturor structurilor asociative din turism, consiliilor judeţene şi ai Asociaţiei Oraşelor şi Comunelor din România. Nu au lipsit oficiali ai ministerelor, dar şi ai agenţiilor de dezvoltare regională.

„Au fost discuţii constructive şi s-au propus soluţii pentru a fi prinse în noua Lege a turismului la care se lucrează” a subliniat primarul Sucevei.

Potrivit lui Ion Lungu, una dintre priorităţile din 2022 ale autorităţilor locale o reprezintă întocmirea noii strategii de turism, cât şi realizarea organizaţiei de management al destinaţiilor (OMD) la nivelul municipiului. În acest sens, Lungu a propus ministrului Daniel Cadariu ca legislaţia în domeniul turismului să fie „simplă şi funcţională, cu modele preluate din ţări unde turismul are o importantă contribuţie în PIB”.

„Nu trebuie să redescoperim apa caldă, ci să luăm chiar din ţară exemple de bune practică care funcţionează pe modelul organizaţiilor de management al destinaţiilor. Vom sta, în continuare, în contact cu Ministerul Turismului, pentru realizarea şi implementarea unei noi strategii de turism în oraşul nostru” a subliniat edilul-şef, adăugând că, „din păcate, prin PNRR este finanţată doar realizarea de OMD de nivel regional, nu şi de la cel local”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI