Peste 340.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava în 2021, număr aproape dublu faţă de 2020

> Vicepreşedintele CJ Suceava Cristinel Creţu: S-a reuşit recuperarea a peste 80% din traficul din anul 2019

 În anul 2021, Aeroportul Suceava a procesat 346.697 de pasageri, un număr aproape dublu faţă de anul 2020, reuşind să recupereze în acest an pandemic peste 80% din traficul din anul 2019, ultimul an dinaintea pandemiei cu noul coronavirus.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Cristinel Creţu, responsabil cu activitatea tehnică din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, ne-a declarat că în

anul 2021 au fost procesaţi pe Aeroportul Suceava 346.697 de pasageri.

El a spus că este vorba despre o creştere de 83% faţă de anul 2020, când au fost procesaţi 189.199 de pasageri, şi cu 19% mai puţin faţă de anul 2019, când au fost procesaţi pe aeroportul sucevean 430.123 de pasageri.

Aeroportul Suceava oferă servicii bune şi sigure pentru pasageri

„Anul 2021 a fost din punct de vedere al traficului de pasageri pe Aeroportul «Ştefan cel Mare» Suceava un an în care am recuperat peste 80% din traficul de pasageri înregistrat înainte de pandemie. Deşi a fost tot un an cu restricţii generate de pandemie, ca urmare a creşterii numărului de destinaţii, dar şi al numărului de operatori, s-a reuşit această recuperare.  Aeroportul Suceava oferă servicii bune şi sigure pentru pasageri şi sperăm ca anul 2022 să fie unul în care vom depăşi traficul de pasageri dinainte de pandemie” a spus vicepreşedintele CJ Suceava Cristinel Creţu.

El a reamintit că, pentru pierderile suferite de Aeroportul Suceava în anii 2020 şi 2021 din cauza crizei pandemice, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în ultima şedinţă din anul 2021, o rectificare bugetară cu 3,6 milioane de lei, fonduri care au fost primite de la Guvern.

„Aeroportul Suceava rămâne pentru noi şi în 2022 ca prioritate de investiţii şi dorim să fie reluate cât de repede lucrările pentru finalizarea noului terminal. Dar avem în vedere şi derularea unor noi investiţii în modernizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă, dar şi în creşterea spaţiilor de parcare” a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

Mai mult, Cristinel Creţu a subliniat că vor fi şi în acest an discuţii cu operatorii aerieni pentru deschiderea de noi rute de pe Aeroportul Suceava spre destinaţii europene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI