După descinderile premergătoare sărbătorilor de iarnă

Lung şir de nereguli depistate de inspectorii sanitari veterinari 

> Cu amenzi însumând 47.000 de lei au fost sancţionate restaurante, pensiuni, fast food-uri şi unităţi de catering, două brutării au fost amendate cu 12.000 de lei, iar în trafic s-au aplicat sancţiuni contravenţionale de 29.100 de lei

 Controalele organizate de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentară Suceava, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, s-au soldat cu descoperirea unei întregi serii de încălcări ale prevederilor legislaţiei specifice în vigoare. Dr. Mihai Voloşeniuc, şeful instituţiei sanitare veterinare sucevene, informează că, în primul rând, în perioada în cauză  inspectorii din subordine au efectuat cinci controale în abatoare, iar altele două în carmangerii. În unităţile de alimentaţie publică descinderile au fost în număr de 55, neregulile descoperite în restaurante, pensiuni, fast food-uri şi unităţi de catering fiind sancţionate cu cinci amenzi însumând 47.000 de lei şi cu un avertisment. Nerespectarea reglementărilor sanitare veterinare de către unităţile cu amănuntul, cum ar fi magazinele şi supermarketurile, s-au lăsat cu şase avertismente, respectivii agenţi economici făcând obiectul a 24 de controale. Câte trei acţiuni de control au vizat depozitele alimentare, cofetăriile şi patiseriile, iar după verificări în trei brutării, două au fost amendate cu un total de 12.000 de lei.

Nu în cele din urmă, în trafic, inspectorii sanitari veterinari au întreprins 48 de controale.

Conform dr. Mihai Voloşeniuc, ca urmare a neregulilor depistate, inspectorii instituţiei au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care trei avertismente. Cele 20 de amenzi date contravenienţilor au totalizat 29.100 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI