17 persoane depistate la lucru fără contract individual de muncă

> Inspectorii de muncă suceveni au sancţionat 11 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 40.000 de lei

 Peste 300 de controale au efectuat inspectorii de muncă suceveni în luna noiembrie 2021, dintre care 222 în domeniul relaţiilor de muncă şi 79 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În baza neregulilor constatate, controlorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 104.000 de lei. În domeniul relaţiilor de muncă, în urma celor 222 de controale, inspectorii de muncă au dat 60 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor însumând 83.500 de lei. Conform inspectorului-şef Romeo Butnariu, 21 de persoane au fost depistate că desfăşurau muncă nedeclarată, dintre care o persoană al cărui contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu până în ziua anterioară începerii activităţii; trei persoane depistate la serviciu în afara programului de lucru stabilit prin contractul cu timp parţial; 17 persoane descoperite că munceau fără contract individual de muncă. Astfel, pentru muncă nedeclarată, au fost sancţionaţi 11 angajatori, amenzile aplicate totalizând 40.000 de lei.

La neregulile deja menţionate, se adaugă nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, neţinerea evidenţei orelor prestate de fiecare salariat, neacordarea concediilor de odihnă şi a repausului săptămânal.

Cele 79 de acţiuni de control din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă s-au lăsat cu 101 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor ajungând la 20.500 de lei.

Printre deficienţele descoperite se numără cele referitoare la faptul că nu s-au comunicat şi nu s-au cercetat accidentele produse; nu s-au asigurat dispozitive de protecţie colectivă la stivuirea buştenilor; nu s-au autorizat lucrătorii pentru desfăşurarea activităţii de manipulare cu motostivuitoare; nu s-au efectuat instruirile pe linie de securitate şi sănătate în muncă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI