Nu e pâră, e normal

> Raed Arafat îndeamnă clienţii să anunţe autorităţile, dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante, la petreceri

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat că un participant la o petrecere dintr-un restaurant poate anunţa autorităţile, dacă observă că oamenii sunt lăsaţi să intre în unitatea respectivă fără a fi verificaţi în conformitate cu regulile impuse pentru stoparea pandemiei.

„Personalul tău trebuie să fie vaccinat, ideal. Nu – atunci minim să fie testat periodic. Dacă vrei ca entitatea ta să funcţioneze mai departe, dacă interesul tău este într-adevăr să faci bani din unitatea ta şi să nu o închizi. Dacă ai cinci ospătari şi unul nu-l testezi, şi este nevaccinat şi mai sunt doi nevaccinaţi şi transmit boala, nu mai ai niciunul, gata, ai închis. Partea asta este obligativitatea celor care rulează astfel de activităţi. Dumneavoastră, ca client, n-aveţi cum să-i identificaţi pe ei, dar dumneavoastră, ca şi client, puteţi să faceţi un singur lucru: dacă vedeţi că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunţaţi. Şi asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulţi care spun: «Arafat îi învaţă pe oameni să anunţe când văd nereguli». Este normal” a declarat Arafat într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, siguranţa unei petreceri depinde de verificarea certificatelor de vaccinare. „Sunt mecanisme de control, oricând poate să vină un control să verifice prin sondaj dacă persoanele care sunt în interior sunt cu certificatele sau nu, inclusiv angajaţii, dacă trebuie. Nu ştiu dacă este prevăzut în hotărâre, dar o luăm ca pe o sugestie” a adăugat oficialul MAI.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: