Handbal masculin

Medalie de aur pentru HC Bucovina la Masters Handball World Cup!

Timp de trei zile, la sfârşitul săptămânii trecute, la Omis, în Croaţia, a avut loc Cupa Mondială Masters (old-boys) la handbal masculin. Pentru prima oară printre protagoniste s-a numărat şi HC Bucovina, echipă alcătuită în majoritate din foşti jucători suceveni, dar şi doi sportivi de la Reşiţa şi Târgu Jiu, formaţie care a evoluat la categoria plus 35 de ani.

Gruparea română a câştigat primul meci cu 18-3 cu HC Dubai, apoi cu 15-9 contra celor de la VRK Trogir, formaţie din Croaţia. În urma acestor rezultate, HC Bucovina a disputat finala competiţiei cu Dramac Group Austria. La finele timpului regulamentar, scorul a fost egal, 13-13, însă românii s-au impus după aruncările de la 7 metri cu 3-2.

„A fost un turneu de excepţie în care am reuşit să punem numele României şi Bucovinei la loc de cinste. Organizarea a fost foarte bună, iar atmosfera a fost una incredibilă, realizată de o echipă din Hunedoara, care a concurat la categoria plus 50 de ani.

Vrem să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat, Railex, Interconti, Crystals of London, Industrial Pizza Pub, SUCT, Wood Project, Olcab şi Concept ECO şi, nu în ultimul rând, celor de acasă care ne-au trimis permanent mesaje de încurajare” au declarat componenţii HC Bucovina.

Finala a fost una epică, o adevărată confruntare cu o echipă bună alcătuită în majoritate din sportivi din fosta Iugoslavie. Eroul echipei în ultimul act a fost Cristian Ionescu, zis şi „Paloma”, care a fost senzaţional.

Pe lângă medalia de aur obţinută de HC Bucovina, componenţii echipei au mai câştigat şi două premii individuale, cel mai bun jucător, Mihai «Mişa» Rohozneanu, şi cel mai bun portar, Cristian Ionescu «Paloma».

Din echipa HC Bucovina au făcut parte jucătorii, Mihai Rohozneanu, Gabriel Marcu, Alexandru Crăciun, Vlad Glucovschi, Costel Savu, Simion Sofian, Doru Alexa, Valentin Popescu, Cezar Mihai şi Răzvan Bernicu. Antrenor a fost Răzvan Bernicu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: