A fost acreditată grădiniţa Moara Nică

> Este a treia grădiniţă cu program prelungit din mediul rural al judeţului Suceava  

Primarul comunei Moara, Eduard Ferdinand Dziminschi, a anunţat, ieri, că Grădiniţa cu program prelungit Moara Nică a primit autorizaţie de funcţionare, fiind a treia grădiniţă cu program prelungit din mediul rural din judeţul Suceava care a fost acreditată.

„Copiii din comuna Moara merită cele mai optime condiţii şi cea mai bună educaţie” a spus primarul.

Dziminschi a menţionat că autorizarea şi acreditarea grădiniţei implică inspecţii în cadrul cărora instituţia abilitată de lege – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar – ARACIP, verifică respectarea legii cu privire la siguranţa şi sănătatea copiilor – autorizaţiile sanitare şi de securitate la incendiu fiind obligatorii,  resursa umană – existenţa şi calificarea personalului,  planificarea şi desfăşurarea procesului de educaţie şi condiţiile materiale – dotarea cu mobilier, echipamente şi materiale.

„Venim în sprijinul părinţilor, oferindu-le oportunitatea de a-şi lăsa copiii într-un mediu sigur, ce vizează dezvoltarea fizică, cognitivă, socio-emoţională a minorilor, sub supravegherea şi în compania celui mai specializat personal” a precizat primarul comunei Moara.

El a menţionat că aşteaptă ca părinţii copiilor preşcolari din comună să vină să îi înscrie la această grădiniţă, pentru că educaţia va contribui la o dezvoltare liberă şi armonioasă a personalităţii copilului, sprijinind formarea creativă a acestuia, cât şi capacitatea de a interacţiona cu alţi copii, pentru a dobândi cunoştinţe, deprinderi, atitudini şi conduite noi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: