La dobândă mică

Suceava va împrumuta 20 de milioane de lei de la Trezoreria Statului

 > „Multe primării au nevoie de bani, inclusiv noi, la Suceava” a declarat primarul Lungu, adăugând că acum gradul de îndatorare este de 10,54%, „unul rezonabil” > Banii sunt necesari la finalizarea lucrărilor de la Piaţa Mică şi a celor de la varianta alternativă Suceava – Botoşani, din lunca Sucevei

Autorităţile administraţiei publice sucevene ar putea contracta un nou credit de la Trezoreria Statului, a făcut cunoscut, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Anunţul său survine asigurării pe care a dat-o premierul Florin Câţu la şedinţa Comitetului Director a Asociaţiei Municipiilor de România, în cadrul căreia primarii municipiilor au solicitat ca această posibilitate să redevină operaţională.

„S-a solicitat să putem lua credite de trezorerie, cu dobândă destul de bună şi pentru care nu este nevoie să se facă licitaţie, la fel cum s-a mai întâmplat şi în alţi ani. Multe primării au nevoie de bani, inclusiv noi, la Suceava” a declarat Ion Lungu.

Astfel, dacă cererea primarilor va fi aprobată, municipiul Suceava intenţionează să contracteze de la Trezoreria Statului un împrumut de 20 de milioane de lei. Din această sumă, 10 milioane de lei vor lua calea finanţării încheierii lucrărilor de pe strada Apeductului, la ruta alternativă Suceava – Botoşani, iar 5 milioane de lei vor avea ca destinaţie finalizarea modernizării Pieţei „George Enescu”. Celelalte obiective de investiţii vor fi susţinute financiar cu diferenţa de 5 milioane de lei.

Conform şefului municipalităţii, gradul de îndatorare al Sucevei este „rezonabil”, de 10,54%, ajungând la 11,50% în 2022 şi la 12,65% în 2023.

„Există un proiect de ordonanţă de urgenţă, numai că acesta trebuie aprobat de Guvern” a spus Lungu.

Ca reprezentant al Asociaţiei Municipiilor de România în Comisia de Împrumuturi de pe lângă Ministerul Finanţelor Publice, şeful executivului local sucevean a ridicat şi problema suplimentării plafonului pentru împrumuturi rambursabile, în contextul în care cel prevăzut pentru anul 2021 este deja epuizat. „Domnul prim-ministru m-a asigurat că va suplimenta acest plafon” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: