Evaluarea naţională

249 de absolvenţi de gimnaziu au absentat de la proba scrisă la română

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava a informat, marţi, într-un comunicat de presă, că la prima probă scrisă din cadrul evaluării naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a din sesiunea 2021 au fost prezenţi 4745 de candidaţi, iar 249 au absentat.

Conform ISJ Suceava, niciun candidat nu a fost eliminat.

Următoarea probă scrisă din cadrul evaluării naţionale, cea la matematică, va avea loc joi, 24 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14, în centrele de examen.

„Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul Evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută” a precizat ISJ Suceava.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

„Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină  sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22 – 25 iunie 2021” menţionează ISJ Suceava.

Reamintim că probele scrise ale evaluării naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a se susţin în 152 de centre de examen din judeţul Suceava. Lucrările candidaţilor vor fi evaluate în trei centre zonale de evaluare, respectiv la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava şi la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: