Popas duhovnicesc la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”din Suceava

La Biserica-monument „In Memoriam”, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, din municipiul Suceava, s-au aflat, vineri, 11 iunie a.c., Anca Dragu, preşedintele Senatului României, ministrul Sergiu Horia Hossu, şeful Cancelariei premierului Florin Cîţu şi senatorul George Mîndruţă. Demnitarii, care au venit pentru a vizita ansamblul arhitectural, au fost întâmpinaţi de părintele paroh Viorel-Ioan Vârlan şi de câţiva membri ai consiliului parohial, după un obicei strămoşesc, cu pâine şi sare.

În alocuţiunea sa, părintele Vârlan a prezentat motivaţia ridicării complexului arhitectonic „In Memoriam”, care cuprinde locaşul propriu-zis, grupul statuar al Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi Turnul „Unirii”, subliniind importanţa jertfei înaintaşilor noştri „în lagăre, în închisori, deportaţi, căzuţi pe fronturile de luptă”.

Încă de pe vremea când activa la Bruxelles, în cadrul Comisiei Europene, Anca Dragu, auzind de acest sfânt locaş, şi-a exprimat dorinţa ca atunci când va veni la Suceava să-l viziteze.

Reamintim că preşedintele Senatului s-a aflat într-o vizită de lucru în judeţul nostru, dar popasul ei la biserica monument a fost prietenesc şi duhovnicesc.

Foto: In Memoriam

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI