Municipiul Suceava are înmatriculate 352 de autoturisme electrice şi hibride

> Ele au proprietari 186 de persoane fizice şi 166 de persoane juridice > Pe lângă cele 28 de staţii de încărcare a acumulatorilor deja accesibile, vor fi achiziţionate încă 7 noi

A fost lansată licitaţia pentru achiziţionarea, amplasarea şi montarea pe raza municipiului Suceava a şapte noi staţii de încărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice. Viceprimarul Lucian Harşovschi informează că proiectul a fost câştigat la Administraţia Fondului pentru Mediu, având o finanţare nerambursabilă de 1,3 milioane de lei, reprezentând 90% din total.

Staţiile de încărcare rapidă şi ultrarapidă, cu putere mai mare de 22 kW, primele, şi de 50 kW, cele din urmă, vor fi amplasate în termen de 8 luni de la data semnării contractului de furnizare. Noile staţii vor putea fi accesate pe strada Republicii, în spatele complexului comercial „Bucovina”; pe strada Vasile Alecsandri, lângă Teatrul „Matei Vişniec”; pe strada Universităţii (două staţii), pe strada Gheorghe Doja, cât şi pe strada Ana Ipătescu (două staţii).

La licitaţie s-au înscris 7 ofertanţi, în opinia viceprimarului concurenţa fiind un lucru bun, deoarece poate duce la scăderea preţului de achiziţionare.

„După semnarea contractului, în 8 luni de zile aceste staţii de încărcare trebuie amplasate. Oferim gratuit energie electrică, astfel încât să stimulăm achiziţionarea de autoturisme electrice pentru un oraş verde. Oferim, de asemenea, şi alte facilităţi, precum taxe şi impozite zero şi parcare gratuită” a spus Lucian Harşovschi.

Municipiul Suceava are 28 de staţii de încărcare de acumulatori pentru autovehicule electrice, achiziţionate printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă, în cadrul Programului de colaborare româno-elveţian, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei (fără TVA). Conform înregistrărilor Primăriei, în municipiu figurează înmatriculate 352 de autoturisme electrice şi hibride, acestea având proprietari 186 de persoane fizice şi 166 de persoane juridice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: