91 de pacienţi cu Covid-19 în spitalele din judeţ

> Dintre aceştia, 55 sunt în Spitalul Judeţean

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi, ieri, 91 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 55 în Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Potrivit Prefecturii, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 6 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 520 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 55 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 11 se aflau în zona tampon, iar 454 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 55 pacienţi diagnosticaţi Covid-19 din SJU Suceava, unul avea o formă uşoară de boală; 26 prezintă forme medii ale bolii; 16 prezintă forme severe; 12 au forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (6 ventilaţi non-invaziv, iar 5 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 362 paturi libere, dintre care 140 pentru pacienţi cu Covid-19, 197 în sectorul non-Covid şi 25 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 6 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 22 ventilatoare libere, dintre care 7 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 15 pentru pa-cienţii non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi erau internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi 5 prezentând forme medii de boală), 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 78 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu era internat niciun pacient, fiind două locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung – 8 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 3 cu forme medii de boală, iar 5 cu forme grave. Era internată şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 27 de locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 14 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (un pacient cu formă uşoară a bolii, 11 cu forme medii, 2 cu forme grave) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare, 3 prezentând forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 37 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (ambii cu forme medii de boală), fiind libere 23 de locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu Covid-19 la nivelul judeţului Suceava era de 91, alte 17 persoane fiind suspecte de Covid-19.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 318 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 50 locuri în zona tampon.

Conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în judeţ s-au înregistrat până ieri 22.697 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit DSP Suceava, până luni, în judeţ s-au vaccinat împotriva Covid-19 73.896 de persoane, dintre care 60.179 cu rapel. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: