Peste 400 de elemente de muniţie au fost distruse controlat în poligonul Bogata

> Muniţia a fost găsită în primele luni ale acestui an în diverse localităţi ale judeţului

Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat, joi, în poligonul Bogata, din comuna Baia, o şedinţă de distrugere a muniţiei asanate, în primul semestru al acestui an, de pe teritoriul judeţului, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Pirotehniştii ISU Suceava au fost sprijiniţi de lucrători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, ai Serviciului Poliţiei Rutiere, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, de cadre locale din IPJ Suceava, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia.

Elementele de muniţie proveneau din cele două războaie mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare. Elementele de muniţie au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea lor s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă, ni s-a precizat.

Au fost distruse 405 de elemente de muniţie – 285 de muniţii infanterie, 35 de muniţii artilerie, 6 grenade de mână şi 79 alte elemente de muniţie.

În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.

În acest context, pirotehniştii ISU Suceava reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

> se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; > se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă; > se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite; > se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora; > se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate; > se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente; > cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: