O primă variantă de traseu pentru Autostrada Nordului

> Această autostradă, potrivit lui Gheorghe Flutur, nu se încadrează la finanţarea prin PNRR, dar se mizează pe alte fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat joi, la News Bucovina, că firmele care realizează studiile de fezabilitate pentru Autostrada Nordului au prezentat „o primă variantă de traseu”.

El a spus că Autostrada Nordului începe din centura ocolitoare a municipiului Suceava spre Sfântu Ilie, unde se prevede un nod, şi merge de la Sf. Ilie spre Moara, prin apropierea depozitului ecologic de deşeuri, spre Vornicenii Mici, Lucăceşti, Măzănăieşti, Berchişeşti, Capu Codrului, ajunge în zona intersecţiei cu sensul giratoriu de la Păltinoasa şi ocoleşte oraşul Gura Humorului prin Lunca Boilor, parlalel cu râul Moldova şi se iese la Bucşoia.

„E un traseu foarte interesant” a precizat Flutur.

De la Frasin la Molid traseul este mai uşor, a menţionat preşedintele CJ Suceava, care a adăugat că este mai complicat în zona Vama – Prisaca Dornei, fiind prezentată o variantă prin munte cu ieşire în apropiere de Colegiul Naţional Militar din Câmpulung Moldovenesc, după care iese la Pojorâta. Apoi la Valea Putnei – Pasul Mestecăniş este o discuţie mai amplă şi se ia în calcul ca traseul să fie apropiat de magistrala de gaz metan spre Vatra Dornei.

„E o primă variantă de traseu pentru acest drum de mare viteză. Eu sunt optimist. Am scos la licitaţie centura de la Gura Humorului care este parte a acestui drum şi să o facem noi, ca să câştigăm timp” a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că această autostradă nu se încadrează la finanţare prin PNRR, dar a menţionat că sunt şi alte fonduri europene şi că va obţine şi consideră că se vor găsi nişte bani şi pentru zona Bucovinei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: