La Direcţia pentru Agricultură Judeţeană

Cursuri pentru agricultorii care vor să acceseze finanţări nerambursabile de la UE

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Suceava organizează cursuri de iniţiere necesare implementării angajamentelor încheiate în cadrul măsurilor M10 „Agromediu” şi M11 „Agricultura ecologică”.

Directorul executiv Claudia Gogu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că durata unui curs este de 40 de ore, iar la terminarea acestuia se eliberează un certificat de participare. La înscriere sunt necesare cererea de înscriere şi copii după cartea de identitate, certificatul de naştere, certificatul de căsătorie (după caz), cât şi după actul de studii.

„În baza cursurilor, fermierii beneficiază de anumite facilităţi la subvenţiile primite prin APIA”, arată Gogu. Taxa de participare este de 150 lei şi se achită la începerea cursului.

De asemenea, tot la DAJ se ţin cursuri de formare profesională în meseriile de lucrător în creşterea animalelor, pomicultor şi legumicultor. Durata unui curs este de 360 ore, iar la încheierea acestuia se acordă un certificat de calificare de nivel 2, însoţit de suplimentul descriptiv. Taxa de participare la curs este de 420 lei, plătindu-se la demararea acestuia.

Şeful DAJ precizează că din luna iunie ar urma să fie lansate măsurile aferente Planului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Astfel, în perioada 2021-2022, ţara noastră are alocate 3,2 miliarde de euro, iar de dorit a fi ca o bună parte „să fie atraşi în judeţul Suceava”.

„Sunt măsuri foarte aşteptate, iar fermierii primesc un punctaj suplimentar dacă sunt şcolarizaţi în domeniul respectiv” a declarat Claudia Gogu, menţionând că instituţia pe care o conduce desfăşoară activitate suport pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) şi Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: