218 persoane diagnosticate cu Covid-19

> Dintre acestea 90 sunt internate în spitale din judeţ

În spitalele din judeţul Suceava erau internate, ieri, 90 de persoane diagnosticate cu Covid-19, din totalul de 218 de persoane din judeţ ce reprezintă cazuri active de Covid-19.

Potrivit Prefecturii, în anterioarele 24 de ore au fost internate în spital două persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 13 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 533 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 53 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 17 se aflau în zona tampon, iar 463 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 53 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 din Spitalul Judeţean, 27 aveau forme medii ale bolii; 15 – forme severe, iar 11 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (4 ventilaţi non-invaziv, iar 5 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 346 de paturi libere, dintre care 141 pentru pacienţi Covid-19, 186 în sectorul non-Covid şi 19 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 7 paturi pentru pacienţi Covid: erau 24 ventilatoare libere, dintre care 9 pentru pacienţii Covid-19 şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 6 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 prezentând forme medii, un pacient în stare critică), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 78 de locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, fiind disponibil încă un loc.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 8 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 3 având forme medii de boală, iar 5, forme grave. În sectorul Covid erau libere 27 de locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (11 cu forme medii, 4 cu forme grave) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La Spitalulu Orăşenesc Gura Humorului – 6 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 3 prezentând forme medii), fiind libere 38 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (ambii cu forme medii de boală), fiind libere 23 de locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu Covid-19 la nivelul judeţului era ieri 90, totodată fiind 23 de persoane suspecte de Covid-19.

 La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 319 de locuri pentru bolnavi Covid şi 45 locuri în zona tampon.

Potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului au fost înregistrate, până duminică, 22.671 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Până ieri, în judeţ au fost vaccinate 73.390 de persoane, dintre care 59.615 persoane cu rapel. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: