102 ani de la înfiinţarea Curţii de Apel pentru Bucovina

> Preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cristinel Grosu, a evocat rolul marcant pe care l-a avut Curtea de Apel pentru Bucovina în construirea, consolidarea şi înfăptuirea justiţiei din România

Curtea de Apel Suceava a sărbătorit vineri, la 102 ani de la înfiinţarea Curţii de Apel pentru Bucovina, Ziua Curţii de Apel Suceava.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava, judecătorul Cristinel Grosu, a arătat că la data de 14 mai a fiecărui an instanţele sucevene sărbătoresc Ziua Curţii de Apel Suceava, prilej de aducere aminte, „cu mândrie şi recunoştinţă”, a rolului marcant pe care l-a avut Curtea de Apel pentru Bucovina în construirea, consolidarea şi înfăptuirea justiţiei din România.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava a amintit că istoria modernă a instanţei bucovinene începe la data de 14 mai 1919, odată cu înfiinţarea, prin Decretul-Lege nr. 2867, a Curţii de Apel pentru Bucovina, instituţie ce avea în jurisdicţia sa tribunalele Cernăuţi şi Suceava.

„Astfel, s-au pus bazele unei instituţii judecătoreşti care a acţionat constant pentru înfăptuirea unei justiţii redutabile, eficiente şi drepte, contribuind la aşezarea acestei puteri, ca piatră fundamentală, la temelia organizării statului român” a menţionat Cristinel Grosu.

Cu acest prilej, preşedintele Curţii de Apel Suceava a amintit şi subliniat cu deferenţă, caracterul de mare actualitate al cuvintelor rostite de ministrul Justiţiei, Dimitrie Buzdugan, cu prilejul inaugurării, la 14 iulie 1919, a sediului curţii bucovinene: „Domnii magistraţi au, pe lângă sarcina lor judecătorească de înaltă şi nepărtinită dreptate, o altă sarcină, socială şi educativă, în aceste străvechi şi frumoase ţinuturi româneşti… magistratura, care este una din marile puteri ale statului, are un rol însemnat în opera de apropiere, de contopire sufletească a tuturor”.

„Cu ocazia acestei zile, urăm «La Mulţi Ani!» personalului Curţii de Apel Suceava şi al instanţelor arondate, precum şi tuturor colaboratorilor noştri!” a transmis preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cristinel Grosu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: