Sucevenii pot investi în titluri de stat 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a anunţat că, începând cu 5 mai 2021,  sunt disponibile două  noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului „Tezaur”, acestea având maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi de 2,95% şi, respectiv, 3,35%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei Statului între 5 şi 26 mai 2021. Prin Compania Naţională Poşta Română titlurile pot fi achiziţionate între 5-24 mai, pentru mediul rural, şi între 5-25 mai, în mediul urban. Dobânda este anuală, iar titlurile sunt transferabile, putând fi  răscumpărate în avans.

Un investitor are posibilitatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. S-a căutat să se ofere o variantă de economisire avantajoasă pentru populaţie, de aceea  este menţinută politica dobânzilor atractive, prin acordarea unei prime apropiată de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv de 100 de puncte de bază, concomitent cu neimpozitarea câştigurilor aferente acestor titluri de stat” se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, în care se evidenţiază că alternativa de economisire se bucură de un interes crescut al românilor, veniturile aferente fiind neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: