Săptămâna trecută

Trei petreceri din Vicovu de Sus şi Vicovu de Jos, oprite de poliţiştii suceveni

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat că în ultima săptămână poliţiştii suceveni au derulat, pe raza judeţului, atât în mediul urban, cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. Au fost verificate 483 de societăţi comerciale şi 102 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 392 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 166.600 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse 16.932 de persoane.

După ce în zilele precedente au fost identificate şi stopate trei petreceri private organizate la locuinţele proprii sau în alte locaţii, şi în cursul zilei de sâmbătă au fost stopate alte trei evenimente private, participanţii fiind evacuaţi, iar organizatorii sancţionaţi contravenţional.

În jurul orei 18, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a aflat că la o pensiune de pe raza comunei Vicovu de Jos are loc un eveniment organizat. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat că în incinta pensiunii erau în jur de 30 persoane care participau la un eveniment organizat, respectiv o aniversare. S-a intervenit în vederea întreruperii evenimentului.

S-a procedat la legitimarea administratorului pensiunii, în persoana unui bărbat de 50 de ani, localnic, şi a organizatorului evenimentului, o femeie de 31 ani, cu domiciliul în Straja.

S-au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una organizatorului – în valoare de 500 lei şi una administratorului – în valoare de 500 lei, conform Legii 55/2020, iar evenimentul a fost întrerupt. Toţi ceilalţi participanţi au fost sancţionaţi cu măsura avertismentului.

Agenţii de poliţie au rămas la faţa locului până când toţi participanţii prezenţi au plecat de la eveniment.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au obţinut o informaţie cu privire la faptul că la un restaurant din oraşul Vicovu de Sus erau organizate două evenimente private.

La faţa locului s-au deplasat patrulele de ordine şi siguranţă publică planificate în serviciu, care în urma verificărilor efectuate au constatat că la un restaurant situat în zona centrală a oraşului Vicovu de Sus, pe Calea Cernăuţi, erau organizate două evenimente private, respectiv două botezuri.

La faţa locului a fost identificat administratorul de 52 ani, localnic, care a declarat că la parterul restaurantului sunt organizate două petreceri private, respectiv cele două botezuri.

În incinta restaurantului au fost identificate şi legitimate 35 de persoane.

Organizatorii petrecerii au fost identificaţi ca fiind un bărbat de 44 ani şi un bărbat de 28 ani, ambii localnici. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: