Spania sărbătoreşte sfârşitul lockdownului

Un expert-cheie a avertizat că pandemia de Covid-19 este departe de a se termina, după ce spaniolii au sărbătorit sfârşitul a şase luni de lockdown duminică, acordând puţină atenţie purtării măştilor sanitare sau distanţării sociale, informează dpa.

În declaraţii făcute cotidianului El Pais, preşedinta Societăţii de Epidemiologie din Spania, Elena Vanessa Martinez, a avertizat că există încă numeroase persoane infectate care ar putea transmite virusul. „În această situaţie, sunt îngrijorată de falsul semnal de siguranţă dat odată cu sfârşitul lockdownului şi al interdicţiei de a circula noaptea”, a declarat Martinez.

Guvernul de stânga al Spaniei a solicitat însă prudenţă. „Pandemia nu s-a terminat încă”, a avertizat sâmbătă vicepremierul Carmen Calvo.

Oficialii sunt îngrijoraţi că situaţia de anul trecut s-ar putea repeta: în iunie, guvernul a declarat un „nou normal”, relaxând numeroase restricţii, însă până în noiembrie numărul cazurilor de Covid-19 a crescut din nou, iar autorităţile au fost nevoite să declare starea de urgenţă, care a constituit baza legală pentru impunerea de restricţii la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: