Salarii mai mari

> Într-un an, câştigul salarial net din judeţul Suceava a crescut cu 113 lei, acesta rămânând pe loc în sectorul construcţiilor > Câştigul mediu net sucevean a fost de 2.607 lei de persoană, faţă de 3.365 de lei la nivel naţional

În judeţul Suceava, câştigul salarial mediu net în luna februarie 2021 a fost de 2.607 de lei de persoană, cu 10 lei mai mare faţă de cel din luna ianuarie 2021, re-prezentând un plus de 0,4%. Aşa se specifică în Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, potrivit căruia, pe sectoare de activitate, comparativ cu luna precedentă, câştigul salarial mediu net a crescut cu 5,1% la salariaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, cu 0,3% în industrie şi construcţii, precum şi cu 0,2% în sectorul servicii. Conform aceleiaşi surse, în comparaţie cu luna februarie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a înregistrat o creştere cu 113 lei, însemnând un spor de 4,5%. Pe sectoare de activitate, raportat la februarie 2020, câştigul salarial mediu net a crescut cu 4,8% în agricultură, vânătoare, servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, cu 6,4% în servicii şi s-a situat la acelaşi nivel în sectorul industrie şi construcţii.

În judeţul Suceava, indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial mediu net şi indicele preţurilor de consum în luna februarie 2021 a fost 99,98% comparativ cu luna ianuarie 2021 şi de 101,33% în raport cu februarie 2020. La nivel naţional, indicele câştigului salarial real în luna februarie 2021 a fost 98,7% faţă de luna ianuarie 2021. Comparativ cu februarie 2020, indicele câştigului salarial real a atins nivelul de 101,9%. Datele Direcţiei Judeţene de Statistică mai evidenţiază că în februarie 2021 câştigul salarial mediu net înregistrat la nivel naţional a fost de 3.365 de lei de persoană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: