În spitalele din judeţul Suceava au rămas internaţi 119 pacienţi cu Covid-19

> Dintre aceştia, 37 au forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau ieri internaţi 119 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 27, a anunţat luni Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.586.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu Covid-19.

Din totalul celor 516 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 68 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 14 se aflau în zona tampon, iar 434 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 68 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, un pacient avea o formă uşoară de boală; 42 – forme medii ale bolii; 17 – forme severe; 8 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (6 ventilaţi non-invaziv, iar 2 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 368 paturi libere, dintre care 124 pentru pacienţi cu Covid-19, 230 în sectorul non-Covid şi 14 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 10 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 29 ventilatoare libere, dintre care 12 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 17 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 12 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 7 prezentând forme medii, 2 forme grave, unul în stare critică), 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 72 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 11 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 5 cu forme medii, 6 cu forme grave. Erau 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 24 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 16 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (13 forme medii, 2 cu forme grave şi unul în stare critică) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 8 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare şi 4 prezentând forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 36 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), fiind libere 21 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 288 de locuri libere pentru bolnavi de Covid şi 33 de locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: