Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger

Antreprenorul Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger, în timp ce a apărut în emisiunea televizată Saturday Night Live (SNL), anunţă BBC.

Musk, în vârstă de 49 de ani, le-a spus telespectatorilor că este „prima persoană cu Asperger” care este gazda programului.

Cei care suferă de Asperger interpretează mediul în mod diferit faţă de alte persoane. Este prima dată când Musk vorbeşte despre starea sa.

Antreprenorul a fost gazda spectacolului – un rol râvnit, care a mai fost ocupat de o serie de vedete printre care Adele, Chris Rock, Ringo Starr şi Will Ferrell.

Cu toate acestea, unii oameni i-au pus la îndoială afirmaţia, pe reţelele de socializare. Aceştia au subliniat că actorul de comedie Dan Aykroyd, care a vorbit public despre experienţa sa cu sindromul Tourette şi Asperger, a găzduit anterior SNL.

Domnul Musk, care are peste 53 de milioane de adepţi pe Twitter, a glumit şi despre modul în care el utilizează reţelele sociale. În trecut, s-a confruntat cu critici şi chiar ameninţări legate de tweeturile sale.

„Uite, ştiu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar aşa funcţionează creierul meu”, a spus el. „Pentru oricine s-a simţit supărat, vreau doar să spun că am reinventat maşinile electrice şi că trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Crezi că sunt un tip normal?”

Sindromul Asperger este o formă de autism care presupune comportament repetitiv, vorbire întârziată şi vocabular sărac, incapacitatea de a percepe limbajul non-verbal sau incapacitatea de a înţelege ceea ce cred alţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: