Dr. Radu Ciornei:

Am ajuns Suedia României

> Potrivit lui, ne-am îmbolnăvit într-o asemenea măsură încât nu mai sunt oameni de îmbolnăvit

Cercetătorul dr. Radu Ciornei, deputat USR-PLUS de Suceava, a declarat, joi, la News Bucovina, că va face presiuni pentru stabilirea unor criterii clare privind ridicarea măsurilor de purtare a măştii în aer liber şi a restricţiilor de noapte în judeţele cu grad de infectare mic.

„Masca în aer liber în spaţii neaglomerate este o măsură restrictivă la care se apelează ultima, când ai o infectare masivă, cumplită, iar spitalele gem de oameni şi nu mai ai niciun pat liber. Masca în aer liber în spaţii neaglomerate este ca suflatul în iaurt şi se face când spitalele sunt pline” a spus Ciornei.

El a arătat că masca în aer liber este măsura care vine ultima şi trebuie să plece prima.

„Eu am să discut în continuare cu doamna ministru. Am discutat cu şeful de cabinet, am discutat cu un secretar de stat, vreau ca în judeţele în care sunt, de cel puţin patru săptămâni, sub unu la mie infectări, iar spitalele din judeţ sunt libere în proporţie de peste 50% să se ridice măsura purtării măştii în aer liber în spaţii neaglomerate” a spus deputatul sucevean.

Radu Ciornei a subliniat că judeţul Suceava este de multe săptămâni în scenariul verde şi consideră că s-a depăşit gradul de 60% de imunizare.

„Noi ne-am şi vaccinat. În primul rând ne-am îmbolnăvit. Noi am ajuns Suedia României. Ne-am îmbolnăvit în asemenea grad încât nu mai sunt oameni de îmbolnăvit. Pur şi simplu, gradul de infectare în Suceava a fost de peste 60% şi începe această imunizare în masă la care visează întreaga umanitate. Imunizarea în masă se poate face ori prin infectare, ori prin vaccinare, ori amândouă. Graficul epidemiologic ne arată că suntem în acest moment” a spus deputatul sucevean.

El consideră că două restricţii – circulaţia pe timp de noapte şi purtatul măştii în aer liber – sunt puse arbitrar şi nediscriminatoriu.

„Vreau să merg la domnul Arafat şi să-l întreb la ce incidenţă, care sunt factorii pe care trebuie să-i îndeplinesc ca să ridice măsura purtării măştii în aer liber. Răspunsul trebuie să fie nişte cifre şi nu «când consider eu»”, a menţionat Radu Ciornei. El a mai declarat că răbdarea sa a ajuns la limită, pentru că nu sunt nişte criterii de impunere şi de ridicare a măsurii purtatului măştii în aer liber bazate pe cifre epidemiologice.

Deputatul Ciornei a precizat că în cursul acestei săptămâni va relua aceste demersuri, pentru că a aşteptat să treacă sărbătorile pascale.

„Vehemenţa mea va creşte cu mai mult de 200%” a precizat deputatul.

Radu Ciornei a mai apreciat că în judeţul Suceava rata de vaccinare la populaţia existentă efectiv este de peste 20%, pentru că actualele calcule se fac la o populaţie de peste 730.000 de locuitori, fără să fie scoşi din calcul sucevenii aflaţi la muncă în străinătate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: