AUR a întocmit lista trădătorilor de ţară

Un membru al AUR, Cezar Victor Năstase, a publicat o listă cu proscrişi care ar trebui exterminaţi după ce se „vor găsi soluţii tehnice pentru a-i ucide în masă pe politicienii escroci de la USRPLUS, partidul borfaşilor şi al poponarilor, şi pe cei de la PNL dar şi pe Arafat“. Pe aceeaşi listă, aflată în curs de actualizare, alături de politicienii respectivelor partide parlamentare, apar şi câteva zeci de intelectuali de vază, de la Cristian Pârvulescu, Alfred Bulai, Andrei Ţăranu, la Andrei Cornea, Radu F. Alexandru, Liviu Antonesei, Ciprian Mihali… Astfel de liste erau alcătuite de inchiziţie în Evul Mediu şi de fascişti-nazişti germani, italieni, spanioli…, de legionari români, multe duse la îndeplinire cu cruzime. Tot în baza unor astfel de liste au ajuns milioane de cetăţeni în lagărele morţii. Deşi autorii masacrelor au fost condamnaţi după război cu pedeapsa capitală de Tribunale Internaţionale, nişte extremişti români ticăloşi vor să reediteze acum un alt soi de Holocaust, după 8 decenii de democraţie şi civilizaţie.

Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, susţine că autorul ameninţării cu moartea n-ar fi membru al partidului, numai că, până la lista lui Năstase, şi alţi lideri ai AUR comunicaseră mesaje asemănătoare de ameninţare cu moartea, iar fosta lor lideră Diana Şoşoacă intenţionează chiar să-şi ia pistol. Nu de colecţie! Astfel de liste n-au mai apărut niciunde în Europa contemporană, iar dacă ar fi apărut, în secunda a doua autorii ar fi fost după gratii. Nu şi în România, unde corupţii, infractorii, violatorii şi criminalii se bucură de mult mai multe drepturi decât victimele. Se aşteaptă să-şi pună în aplicare planurile criminale?

Ideea unei liste a trădătorilor, a vânzătorilor de ţară care trebuie executaţi este susţinută pe reţelele sociale şi de alte mesaje: „Haideţi să ne unim cât mai mulţi oameni şi să-i eliminam la propriu. (…) Haideţi sa găsim mijloacele de eliminare fizică a acestor nenorociţi”; „Nu mai suport, vreau să ieşim în stradă cu sticle de benzină şi să dam foc acestor nenorociţi”; „Nu mai sunt soluţii, decât să ieşim în stradă mulţi şi înarmaţi. Fiecare cu ce are, pari, răngi, bâte de baseball. Dacă jandarmii se iau de noi îi batem”.

E plin internetul de ură viscerală a membrilor AUR împotriva cetăţenilor de altă opinie, de altă culoare politică, iar violenţa răzbate din spatele unui delir naţionalist, acelaşi delir care i-a determinat pe nazişti, fascişti şi legionari să extermine opozanţi politici, împreună cu populaţia evreiască şi romă, fie prin „soluţiile găsite“ de gazare, înfometare, fie prin mitraliere pe buza gropilor comune, fie prin deportare.

Ca să-şi ascundă faţa hidoasă a ameninţărilor, manipulează grosolan opinia publică susţinând că membrii AUR luptă pentru dreptul tuturor la libertate, drept răpit, obstrucţionat de către respectivii proscrişi, omiţând că toţi cetăţenii au dreptul la viaţă şi la libertate, nu numai forţoşii aurişti, un drept consfinţit prin Constituţie. Niciunde nu există dreptul de a ucide. Şi apoi, într-un stat de drept numai Justiţia socoteşte cine e criminal şi cine nu.

Dar pentru că ameninţările cu moartea deveniseră obişnuinţă în manifestările politice, s-a cerut din partea Guvernului României intervenţia procurorilor, a Poliţiei apropo de astfel de comportamente nu doar extremiste, ci de-a dreptul ucigaşe. Semnalul a fost dat de Biroul Permanent al Senatului, care a sancţionat-o pe Diana Şoşoacă pentru comportamentul şi limbajul agresiv pe care le-a avut în Parlament. Anterior, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor îl sancţionase pe deputatul AUR Dan Tanasă pentru cuvinte şi expresii „care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei de deputat”, pentru „comportamentul grobian şi limbajul vulgar”.

Sancţiunile vor fi fiind importante, numai că formaţiunea aceasta extremistă şi parlamentarii culeşi de pe unde s-a nimerit au intrat în Senat şi Camera Deputaţilor cu votul nostru, iar biserica şi mai ales cultele religioase au pus umărul la greu pentru reuşita lor electorală. Acum vor trage ponoasele şi AUR, care a ajuns la 4% în sondaje, şi respectivele culte. Deh!, cine nu deschide ochii…

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Agresivitate si la cei din usr cat incape! Nu au niciun Dumnezeu…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: