Se reamenajează parcarea de reşedinţă din zona Bazin

Primăria Suceava a început, de miercuri, amenajarea parcării de reşedinţă din zona Bazin, aflată nu departe de sediul municipalităţii, în spatele blocului nr. 51 de pe str. Ştefan cel Mare.

News Bucovina a prezentat în mai multe rânduri că în zona respectivă parcarea este grav deteriorată, iar din cauza denivelărilor autovehiculele riscă să fie avariate.

Ulterior, viceprimarul Lucian Harşovschi a transmis că în zonă se vor face lucrări de modernizare şi amenajare, care urmează să fie finalizate în 31 mai. Viceprimarul a spus că lucrările vor începe chiar de miercuri, după ce a fost emisă autorizaţia de construire. El a menţionat că valoarea lucrărilor este de circa 640.000 de lei.

Potrivit autorizaţiei de construire, lucrările nu vor afecta circulaţia autovehiculelor şi pietonilor.

Fântâna arteziană care a dat numele zonei Bazin a fost demolată

Fântâna arteziană în preajma căreia ulterior a apărut parcarea numită „din zona Bazin” din Suceava, construită în urmă cu zeci de ani, a fost demolată în cadrul proiectului de reamenajare a parcării de reşedinţă.

Pentru locuitorii din zonă această fântână arteziană era un simbol, făcea parte din viaţa cotidiană şi era parte a amenajărilor realizate acolo în urmă cu mai bine de jumătate de secol.

Respectiva fântână nu a mai fost pusă în funcţiune de foarte mulţi ani (dinainte de 1990), dar era în continuare loc de întâlnire al tinerilor din zonă. De altfel, cei care locuiau în zonă erau numiţi „bazinari”. (N.B., D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: