Direcţia Silvică Suceava a exploatat masă lemnoasă peste programul stabilit de Romsilva

>Direcţia administrează de 341.399 ha de fond forestier, anul trecut fiind recoltat un volum de 1,356 de milioane mc, cu 6% mai mult decât s-a aprobat de la centru

Direcţia Silvică Suceava şi-a depăşit angajamentele stabilite în ceea ce priveşte exploatarea şi valorificarea masei lemnoase în anul 2020.

Conform unei informări a instituţiei silvice sucevene, în anul trecut, Direcţiei Silvice Suceava i s-a impus un program de recoltare a masei lemnoase de 1,285 de milioane de metri cubi. Acesta a fost aprobat prin mai multe hotărâri  ale CA al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, în baza prevederilor Codului silvic şi a amenajamentelor silvice în vigoare. Potrivit sursei citate, programul a fost realizat în procent de 106%, iar până la finele anului trecut în pădurile judeţului s-a exploatat un volum de 1,356 de milioane de metri cubi.

Informarea Direcţiei Silvice Suceava relevă că, din acest volum, 696.000 mc, respectiv 51%, au fost recoltaţi de agenţii economici atestaţi, în cadrul contractelor de furnizare a masei lemnoase pe picior. Încă 498.800 mc, adică 37%, s-au recoltat prin prestaţii de servicii de exploatare, de agenţi economici atestaţi. În cele din urmă,  diferenţa de 12% a fost  exploatată cu formaţiile proprii de exploatare, în regia ocoalelor silvice. La sfârşitul anului 2020, Direcţia Silvică Suceava administra o suprafaţă de 341.399 ha de fond forestier. În total, 272.617 ha reprezintă proprietate publică a statului, iar 68.782 ha este proprietate a persoanelor juridice şi fizice, aflată în administrare şi/sau în pază cu contract.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: