Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor primi căldură şi de Paşte 

Locuitorii municipiului Suceava, beneficiari ai serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură în sistem centralizat, nu vor fi lăsaţi fără încălzire în apartamente. Asigurarea a fost dată de primarul Ion Lungu, pe fondul temperaturilor scăzute pentru luna aprilie, şeful municipalităţii precizând că atât producătorul Bioenergy, cât şi transportatorul, distribuitorul şi furnizorul Thermonet sunt dispuşi la prelungirea perioadei de livrare a agentului termic pentru încălzire.

În urma discuţiilor cu conducerea celor două firme şi în contextul vremii nefavorabile, s-a decis ca respectivele utilităţi să fie livrate „atât timp cât va fi necesar”.

„De ce ne-am temut, nu am scăpat, iarna  se prelungeşte, se reportează. Iată că în aprilie ninge, este frig. Vom asigura căldură şi apă caldă cât va fi necesar, chiar şi până spre sărbătorile pascale. Sigur, cei care nu vor dori să se încălzească au posibilitatea oprească de la subsol, de la gigacalorimetrul de scară, să nu primească căldură. Dar,  probabil, vor fi situaţii în care oamenii doresc căldură. Societatea nouă de termoficare a funcţionat bine în acest an, numai pe biomasă. În continuare curtea este plină de biomasă. Avem posibilităţi să furnizăm căldură şi apă caldă cât va fi nevoie. Oricum, nici nu se pune această problemă a sistării, pentru că încă este frig” a punctat Ion Lungu.

În acest sezon rece, Thermonet, transportatorul, furnizorul şi distribuitorul a demarat probele premergătoare începând de luni, 5 octombrie 2020, încălzirea devenind efectivă de pe 15 octombrie. Potrivit legislaţiei în vigoare, perioada de încălzire a locuinţelor încetează pe 31 martie, dacă timp de 3 zile consecutiv, la ora 6 dimineaţa, media temperaturilor este de peste 10 grade Celsius. În 2020, Thermonet Suceava a sistat furnizarea energiei termice pentru încălzirea locuinţelor în sistem centralizat începând de luni, 4 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: