Prefectul Iulian Cimpoeşu a prezentat principalele probleme cu care s-a confruntat în prima lună de mandat

> Între acestea se numără relocarea birourilor, examenul pentru permisul auto, greva minerilor, tăierile ilegale de lemn

Prefectul USR al judeţului Suceava, Iulian Cimpoeşu, a făcut, luni, un raport al activităţii la o lună de la preluarea mandatului, precizând că va prezenta următoarele raportări, cel mai probabil, trimestrial.

El a amintit că la început de mandat a fost confruntat cu nefericitul incident de la Palatul Administrativ, prin care Instituţia Prefectului a fost nevoită să-şi reloce birourile în alt spaţiu – respectiv Muzeul Naţional al Bucovinei, dar că activitatea a continuat pe o linie normală, fără întreruperi, deşi a fost depus un efort suplimentar considerabil din partea tuturor angajaţilor Instituţiei Prefectului.

Vă prezentăm integral raportul de activitate făcut de prefect după o lună de mandat. (N.B.)

„Starea de alertă datorată pandemiei de Covid-19 a avut ca rezultat şi întrunirea aproape zilnică (online sau fizic) a Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă.  Pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul judeţului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de Covid-19 şi ca urmare a analizei incidenţei cazurilor pozitive la mia de locuitori în judeţul Suceava, au fost convocate, astfel, 21 de şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma cărora s-au adoptat 30 de hotărâri.

> În data de 12.03 am participat la vizita ministrului Dezvoltării, Atilla Cseke, pentru obiective şi investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi la Palatul Administrativ, pentru constatarea dezastrului provocat de incendiu. Întâlnirea a fost urmată a doua zi de o şedinţă de lucru cu primarii municipiilor şi oraşelor din judeţul Suceava, la Fundu Moldovei, alături de ministrul Dezvoltării, Administraţiei şi Lucrărilor Publice, dl Attila Cseke, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dl Gheorghe Flutur, de parlamentari suceveni.

> În urma declanşării acţiunilor de protest de la minele de uraniu de la Crucea şi Botuşana, am dialogat zilnic atât cu reprezentanţi ai minerilor, ai conducerii CNU Crucea, cât şi cu Virgil Daniel Popescu, ministrul Energiei, pentru rezolvarea/ detensionarea situaţiei, iar pe 22.03. am mers la faţa locului, în ambele puncte de lucru, pentru discuţii cu minerii. De asemenea, am trimis reprezentanţi ai Jandarmeriei la faţa locului pentru asigurarea ordinii publice şi am asigurat, prin ISU, câte un echipaj medical în punctele de lucru pe întreg parcursul protestului.

> Şi deblocarea activităţii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Suceava a fost pe agenda de lucru a prefectului. Ca urmare a demisiei subcomisarului Alexandru Duţuc, a fost numit şef al SPCRPCIV Suceava inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu. În urma analizei realizate la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, s-a decis ca din data de 16.04.2021 să înceapă examinarea cursanţilor de la categoria A, în municipiul Suceava, urmând ca din luna iunie să înceapă examinarea pentru categoria A şi în restul municipiilor din judeţ. Pentru restul categoriilor, conform ordinului prefectului, examinarea practică se va face doar în municipiul Suceava. De asemenea, SPCRPCIV face eforturi pentru reducerea termenelor pentru şoferii profesionişti, categoriile C, CE, D.

> În această perioadă au avut loc două şedinţe ale Centrului Local de Combatere a Bolilor Suceava privind aplicarea Planului de măsuri în zona de protecţie şi cea de supraveghere ca urmare a apariţiei focarelor de pestă porcină în localităţile Rotopăneşti şi Marginea.

> În data de 30.03.2021 am avut o primă întâlnire, la sediul Gărzii Forestiere Suceava, cu Mihai Găşpărel, inspectorul-şef al instituţiei. Au fost discutate o parte din probleme de pe agenda silvică a judeţului, începând de la exploatarea lemnului în condiţii de legalitate, continuând cu găsirea celor mai bune soluţii de colaborare cu activiştii de mediu, cu înfiinţarea, la nivel central, a „Scutului pădurilor”, dar şi probleme legate de fondul cinegetic sau chiar de resursa umană insuficientă. Dialogul va continua pentru găsirea şi implementarea, în judeţul Suceava, a celor mai bune soluţii în acest domeniu.

> În data de 31.03.2021 a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural organizat la nivelul Judeţului Suceava. În cadrul şedinţei am prezentat Planul de acţiuni pentru anul 2021 în vederea realizării în judeţul Suceava a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2020 – 2024. Acesta a fost structurat pe 15 capitole şi cuprinde 164 obiective, cu 508 acţiuni, transmise de serviciile publice deconcentrate de la nivelul judeţului Suceava, care au avut în vedere direcţiile de acţiune pentru fiecare domeniu de activitate cu impact major în dezvoltarea economică a judeţului. Instituţia Prefectului va monitoriza semestrial modul de implementare a fiecărei acţiuni propuse pentru realizarea obiectivelor şi va acorda sprijin acolo unde vor fi întâmpinate dificultăţi.

> Numai în luna martie au fost emise 58 de ordine ale prefectului;

> Am participat la mai multe şedinţe de lucru în sistem de videoconferinţă, printre care:

– Şedinţă în sistem video cu privire la modificările intervenite la structura organizatorică a instituţiilor prefectului (ANFP);

– Şedinţă în sistem video cu privire la coordonarea activităţii la nivelul Instituţiei Prefectului (ANFP);

– Şedinţă în sistem videoconferinţă privind vaccinarea împotriva SARS-Cov-2 (CNSU);

– Şedinţă în sistem videoconferinţă privind „Ziua Paşaportului Românesc” (MAI);

– Şedinţă în sistem videoconferinţă privind Bilanţul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2020 (MAI).

Prefectul a menţionat că la toate acestea se adaugă sutele de documente (mai ales pe linie de verificare a legalităţii şi pe linie de fond funciar, dar şi multe petiţii venite dinspre cetăţeni) care necesită şi ele atenţia sa timp de câteva ore pe zi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI