Bogdan Loghin arată care este scopul restructurării Primăriei Rădăuţi:

Creşterea capacităţii de atragere de fonduri pentru investiţii şi simplificarea accesului cetăţeanului la servicii

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a explicat, la News Bucovina, scopul restructurării din temelii a structurii funcţionale a Primăriei Rădăuţi, precizând că rezultatul va trebui să fie o creştere a capacităţii de atragere de fonduri pentru investiţiile dorite de rădăuţeni, în paralel cu simplificarea accesului cetăţenilor la serviciile municipalităţii prin digitalizare.

El a recunoscut că a fost foarte complicat să restructureze întreaga activitate a Primăriei şi că a stat şi până la 11 noaptea pentru a analiza, „pentru că este foarte dificil să iei decizii privind oamenii, privind situaţia lor”.

„Am reformat în întregime Primăria” a declarat primarul.

El a arătat că, de exemplu, Compartimentul achiziţii publice are acum un singur angajat şi face parte dintr-o  structură cu multe compartimente sub un singur şef şi că nu putea un singur om face faţă la atâtea compartimente.

„Am luat posturi şi am suplimentat la achiziţii publice la cinci, la fonduri europene am adăugat persoane” a spus Loghin, care a menţionat că acestea reprezintă punctele care trebuie întărite pentru atragerea de fonduri europene şi realizarea de investiţii.

Pe de altă parte, s-a redus numărul de posturi la contabilitate, sau la impozite şi taxe.

Bogdan Loghin a menţionat că noua structură va avea şefi interimari, care vor fi urmăriţi în următoarele luni cum acţionează şi ating obiectivele propuse.

Vreau să-i văd că vor trage pentru Rădăuţi

„Trebuie să facem o schimbare. Ar trebui să lucreze mult mai bine, chiar dacă vor fi mai puţini. Din păcate pentru ei şi din fericire pentru mine viaţa mi-a arătat că dacă vrei poţi. (…) Eu vreau să-i văd că vor trage pentru Rădăuţi” a spus primarul Loghin.

El a mai arătat că din cele 38 de persoane care vor fi restructurate 10  sunt  paznici la Direcţia de Asistenţă Socială.

„Am încercat să rotesc oamenii din primărie ca să suplimentez unde era nevoie” a spus primarul.

Bogdan Loghin a estimat că va dura cel puţin două luni până se va pune în aplicare noua organigramă, pentru că sunt de parcurs mai multe etape.

Primarul de Rădăuţi a mai arătat că, pe parcurs, există posibilitatea unor noi modificări de organigramă, pe măsură ce se vor implementa anumite proiecte, cum ar fi digitalizarea, care va simplifica lucrurile pentru cetăţenii oraşului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: