Consiliul Judeţean se judecă în zece dosare având ca obiect Depozitul ecologic de la Pojorâta 

>Alte trei procese au ca obiect Depozitul ecologic de la Moara, amenajat cu finanţare nerambursabilă europeană în cadrul SMID

Pe durata anului trecut, Compartimentul contencios administrativ a apărat în instanţă interesele patrimoniale şi juridice ale judeţului Suceava, Consiliului Judeţean şi preşedintelui CJ în 76 de cauze. Aşa se arată într-o informare a instituţiei judeţene, potrivit căreia dintre acestea 48 sunt litigii din anii precedenţi, în timp ce 28 de dosare au fost înregistrate în anul 2019. În anul 2020 au fost soluţionate definitiv 35 de dosare, printre acţiunile cu un obiect mai important şi o mărime a pretenţiilor mai mare numărându-se trei dosare vizând proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, acestea aflându-se la instanţa de fond, în faza procesuală a administrării probelor.

De remarcat sunt cele zece dosare având ca obiect Depozitul ecologic de la Pojorâta, realizat prin proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor”. Dintre acestea din urmă, trei se referă la anularea de acte administrative emise de autorităţile publice locale, iar 7 decurg din  executarea contractului de lucrări nr. 1545/252 din 25 ianuarie 2013. Compartimentul contencios administrativ al Consiliului Judeţean apără judeţul şi în trei procese privind Depozitul ecologic de la Moara, amenajat cu finanţare nerambursabilă europeană prin acelaşi proiect Sistem de management integrat al deşeurilor (SMID).

La cele enumerate se mai adaugă o cauză care vizează proiectul „Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia”, precum şi litigiile decurgând din contractele de finanţare nerambursabilă încheiate între Administraţia Fondului de Mediu Bucureşti şi Consiliul Judeţean Suceava.

În cele din urmă, în informarea citată sunt menţionate trei acţiuni în anularea unor acte administrative, dar şi trei litigii cu referire la drepturi salariale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: