Cătălin Nechifor, la 5 ani de la inaugurarea noii UPU Suceava

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Cătălin Nechifor a amintit, luni, că au trecut deja 5 ani de la inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe Suceava, proiect care a creat spaţii noi funcţionale, integrarea tuturor serviciilor medicale de urgenţă, separarea fluxurilor pentru copii şi adulţi, dar şi realizarea unui punct de acces protejat pentru ambulanţe.

„Mă bucur că am reuşit proiectul UPU împreună cu oameni care au pus suflet: Raed Arafat, Vasile Rîmbu, Tiberius Brădăţan, Ionuţ Adomniţei, consilierii judeţeni şi angajaţii din CJ şi Spital din acel mandat şi toţi cei care au contribuit la finalizarea lucrărilor în doar 6 luni” a precizat Nechifor.

El a reamintit că fosta unitate de primiri urgenţe era complet depăşită funcţional, structural şi din punct de vedere al circuitelor.

„Proiectul a avut în vedere crearea de noi spaţii funcţionale, integrarea tuturor serviciilor medicale de urgenţă, separarea fluxurilor pentru copii şi adulţi, dar şi realizarea unui punct de acces protejat pentru ambulanţe, pentru că înainte descărcarea pacienţilor se făcea în aer liber, pe ploaie, ninsoare sau soare, după caz” a menţionat fostul preşedinte al CJ Suceava.

El a adăugat că de la început a fost preluat cel mai bun model, iar în acest scop o delegaţie de la spital a mers la Târgu Mureş, unitatea etalon de primiri urgenţe din România, dar au fost şi numeroase întâlniri tehnice la minister şi cu Raed Arafat, dar şi cu personal de specialitate, astfel că la finalul toamnei anului 2015 s-au început lucrările, care s-au terminat în decurs de 6 luni, „un progres mai rar întâlnit în proiectele de asemenea amploare”.

„Pentru toate acestea i-am acordat lui Raed Arafat titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava cu ocazia inaugurării lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava». Indiferent de ceea ce s-a întâmplat ulterior sau de ce se întâmplă acum, pe principiul că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, trebuie să le mulţumesc din nou tuturor celor care s-au preocupat de acest obiectiv, iar pentru asigurarea finanţării şi asigurarea sprijinului tehnic le mulţumesc premierului Victor Ponta şi ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, care au făcut ca, în decurs de 3 luni, în vara anului 2015, să avem cadrul tehnico-economic finalizat. Respect!” a conchis Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: