Sorin Cîmpeanu:

Examenele naţionale se desfăşoară după calendarul deja stabilit

Examenele naţionale se vor desfăşura după calendarul deja anunţat, declară ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

După şedinţa Comitetului pentru Dialog Social, Sorin Cîmpeanu a anunţat că există 10 concluzii.

Printre acestea, s-a stabilit că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat, respectiv 22 – 25 iunie pentru probele scrise ale Evaluării Naţionale şi 28 iunie 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competenţe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Pentru clasele terminale, structura anului şcolar nu va suferi suferi niciun fel de modificare, nici din perspectiva activităţii didactice, nici din perspectiva vacanţei şi nici din perspectiva examenelor naţionale, a spus ministrul.

Celelalte clase vor intra în vacanţă de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, în timp ce clasele terminale vor avea vacanţă pentru sărbătorile Pascale catolice între 2 şi 11 aprilie şi pentru sărbătorile Pascale ortodoxe între 30 aprilie şi 9 mai.

Ministrul anunţă că nu va fi nevoie de recuperarea orelor pierdute.

Acesta a anunţat că pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional şi tehnic, finalul semestrului al doilea va rămâne la datele stabilite şi cunoscute. Pentru aceştia însă se va reununţa la programul Săptămâna altfel.

Potrivit ministrului Educaţiei, calendarele aferente definitivării şi titularizării rămân neschimbate.

„Evaluările pentru clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a, precum şi pretestările PISA rămân programate cu prezenţă fizică în toate şcolile care funcţionează în localităţi necarantinate. Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a 2-a se reprogramează din perioada 20-23 aprilie, pentru perioada 25-28 mai”, a mai informat ministrul.

Conform lui Sorin Cîmpeanu, pentru a reduce inechitatea determinată de condiţiile speciale în şcolile aflate în localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a 2-a, a 4-a, a 6-a vor putea fi organizate după ieşirea din carantină.

De asemenea, programul naţional de acţiuni remediale se va derula în întreaga perioadă în care sunt organizate activităţi didactice, în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare e mai mică de 6 la mia de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: