Cărţi poştale cu Teatrul „Matei Vişniec”, lansate chiar de dramaturgul al cărui nume îl poartă instituţia suceveană 

Matei Vişniec a tipărit cărţi cu poştale cu Teatrul Municipal din Suceava, instituţie care îi poartă numele. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care spune că ilustrata a fost lansată în colaborare cu Compania Naţională Poşta Română, de la oficiile căreia va putea fi cumpărată.

„Vreau să îi mulţumesc maestrului Matei Vişniec. Dumnealui a tipărit o carte poştală cu Teatrul «Matei Vişniec», într-o colaborare cu Poşta Română. Această carte poştală va fi distribuită la chioşcuri în perioada următoare. Celor care trimit cărţi poştale le-o recomand şi pe aceasta, cu Teatrul «Matei Vişniec». Iată ce idee, una destul de eficientă, a găsit maestrul Matei Vişniec pentru a promova teatrul din Suceava, care îi poartă numele şi în care a pus mult suflet!” a spus Lungu.

Şeful municipalităţii şi-a exprimat speranţa că, odată cu atenuarea crizei de sănătate publică pricinuită de noul coronavirus, spectacolele de teatru vor fi reluate în condiţii normale. „Chiar dacă astăzi trecem printr-o perioadă mai grea, de pandemie, sper ca lucrurile să meargă bine în continuare la teatru, chiar dacă nu sunt spectacole, aşa cum ne-am dori. Primăria Suceava subvenţionează în continuare activitatea teatrală şi sper – să ne ajute Dumnezeu! – să se poată desfăşura, la o anumită capacitate, spectacole de teatru, chiar şi acelea tradiţionale, în aer liber”, a subliniat Ion Lungu.

Poet şi dramaturg recunoscut pe plan european, Matei Vişniec  este stabilit în Franţa, iar piesele sale de teatru sunt jucate pe marile scene de teatru din întreaga lume.

Înfiinţat în 2015, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” este o „instituţie de repertoriu” în subordinea Consiliului Local, cu finanţare asigurată din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: