După incendiul de la Palatul Administrativ

Prefectul de Suceava se „întoarce” la vechiul loc de muncă

> Prefectura se mută la Muzeul de Istorie, iar Consiliul Judeţean, în Casa Prieteniei

Autorităţile judeţene s-au întâlnit, sâmbătă seara, pentru a stabili care sunt următorii paşi  pentru funcţionarea celor mai importante instituţii din judeţ, respectiv Consiliul Judeţean Suceava şi Prefectura Suceava, după ce Palatul Administrativ a fost afectat puternic de un incendiu.

În urma discuţiilor, s-a stabilit că Prefectura Suceava se va muta în spaţii ale Muzeului de Istorie al Bucovinei, iar Consiliul Judeţean, în Casa Prieteniei, clădire din parcul central, care este folosită în prezent de Direcţia de Drumuri şi Poduri şi de parteneri externi ai judeţului Suceava.

În fapt, noul prefect de Suceava, Iulian Cimpoeşu, se „întoarce” la vechiul loc de muncă de la Muzeul de Istorie, la doar câteva zile de când a preluat funcţia, numai că acum în calitate de şef al instituţiilor deconcentrate, nu în cea de specialist în conservare.

Acţiunea de mutare a celor două instituţii era programată încă de duminică.

Autorităţile judeţene consideră că, în condiţiile actuale, clădirea Palatului Administrativ nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi că va fi necesară o reabilitare a întregii construcţii.

După ce se va încheia faza de cercetare la faţa locului privind cauzele care au generat incendiul, urmează să fie îndepărtate toate elementele care pot pune în pericol clădirea şi zona adiacentă.

Ulterior, urmează să fie efectuată o expertiză a clădirii, apoi o evaluare a costurilor de reabilitare, un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic, după care ar urma ca lucrarea să fie scoasă la licitaţie, în vederea execuţiei, în condiţiile în care vor exista fondurile necesare.

Se estimează că procedurile ar dura cel puţin un an, după care să înceapă efectiv lucrările de reabilitare, care să fie executate însă în condiţii speciale, pentru că este vorba de o clădire de patrimoniu.

Costurile ar putea să depăşească mai multe milioane de euro.

De menţionat este că pe lângă Consiliul Judeţean şi Prefectură, de această situaţie sunt afectaţi şi parlamentarii de Suceava care au birouri în clădirea Palatului Administrativ, precum şi alte structuri care funcţionau în respectivul imobil. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: