Cărţi de identitate eliberate cu întârziere din pricina lipsei plasticului

> Din cauza crizei de material pentru suportul pe care sunt tipărite datele, 500 de cereri stau în aşteptare, imprimate putând a fi doar 92 de documente de identitate pe săptămână

Serviciul de evidenţă a populaţiei din municipiul Suceava nu poate onora la timp cererile de eliberare şi pe cele de preschimbare a cărţilor de identitate.

Primarul Ion Lungu a informat că întârzierea este cauzată de o criză de material pentru suportul pe care sunt imprimate datele de identificare a persoanei. „Este vorba despre o problemă la nivel naţional. Pe româneşte, nu există plasticul din care se fac aceste legitimaţii. Sunt unele sincope de aprovizionare la Bucureşti, de unde vin aceste materiale la Suceava. Ca atare, riscă să fie depăşite cele 30 de zile în care se livrează cărţile de identitate” subliniază edilul-şef.

Lungu precizează că, deocamdată, într-o singură săptămână pot fi tipărite 92 de noi cărţi de identitate, la serviciul amintit fiind în aşteptare 500 de cereri. Însă cei în cauză nu vor avea de suferit, deoarece în starea de alertă, instituită pe fondul crizei de sănătate publică, valabilitatea cărţilor de identitate expirate se prelungeşte de la sine cu 90 de zile.

„Chiar dacă se întârzie şi peste cele 30 de zile, nu este niciun fel de problemă, pentru că suntem în stare de alertă, perioadă în care se prelungeşte valabilitatea cărţilor de identitate” a explicat Ion Lungu, precizând că în cazuri de urgenţă se poate solicita eliberarea unei cărţi provizorii de identitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: