320 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ Suceava

> 95 dintre ei erau ieri în stare severă sau gravă a bolii

În spitalele din judeţul Suceava ieri erau internaţi 320 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 52, a anunţat miercuri Prefectura Suceava, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 era 19.194.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 32 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 29 de persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 566 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 160 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 45 se aflau în zona tampon, iar 361 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 160 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 6 aveau forme uşoare de boală; 96 – forme medii ale bolii; 43 – forme severe; 15 aveau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI (4 fiind ventilaţi non-invaziv, iar 8 intubaţi,ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, miercuri, de 331 paturi libere, dintre care 77 pentru pacienţi Covid-19, 175 în sectorul non-Covid şi 79 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 3 paturi pentru pacienţi Covid; erau 17 ventilatoare libere, dintre care 6 pentru pacienţii Covid-19 şi 11 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 57 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 37 prezentând forme medii, 17 cu forme grave de boală, unu în stare critică), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind 27 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 25 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 15 cu forme medii şi 10 cu forme grave de boală. Erau internate două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 25 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (16 cu forme medii, 9 cu forme grave de boală) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere două locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 35 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (12 cu forme uşoare, 23 prezentând forme medii de boală) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 18 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 cu forme uşoare şi 10 cu forme medii de boală), fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 110 de locuri libere pentru bolnavi Covid şi 105 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: