Majorări salariale, sporuri, indemnizaţii de hrană şi vouchere de vacanţă acordate cu încălcarea legii

> Suma încasată ilegal este de 640.000 de lei, în cauză fiind 12 primării, dar şi alte structuri, inclusiv spitalele din Suceava, Fălticeni şi Vatra Dornei

Camera de Conturi Suceava a constatat mai multe abateri de la angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor bugetare în concordanţă cu prevederile legii şi cu destinaţia stabilită a fondurilor.

Astfel, potrivit raportului privind finanţele publice locale, în ceea ce priveşte cheltuielile de personal, în anul 2019, auditorii instituţiei sucevene au identificat un prejudiciu total de 640.000 de lei, acesta fiind pus în sarcina mai multor ordonatori principali de credite. În cauză sunt, în primul rând, primăriile Vicovu de Sus, Dumbrăveni, Grăniceşti, Horodniceni, Horodnicu de Jos, Ostra, Stroieşti, Todireşti, Vadu Moldovei, Voitinel, Drăguşeni şi Zvoriştea. Acestora li se adaugă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, din subordinea Consiliului Judeţean Suceava, Spitalul Municipal Fălticeni şi Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Conform raportului Camerei de Conturi Suceava, abaterile de la legalitate şi regularitate se referă, în principal, la drepturi salariale acordate nelegal în luna decembrie 2018, sume cu titlu de indemnizaţie de hrană care exced cadrul legal, la Primăria Ostra, precum şi majorarea salariului de bază prin acordarea indemnizaţiei de hrană şi de vouchere de vacanţă secretarului entităţii şi unor funcţionari publici din cadrul aparatului de specialitate, depăşindu-se, astfel, indemnizaţia viceprimarului, nereguli depistate la primăriile din Dumbrăveni, Grăniceşti, Horodniceni, Horodnicu de Jos, Todireşti, Vadu Moldovei şi Vicovu de Sus.

Majorări salariale şi sporuri acordate necuvenit au fost descoperite la primăriile din Dumbrăveni, Todireşti, Voitinel şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, unii consilierii locali din Zvoriştea primind indemnizaţii fără a participa la şedinţele de comisie.

Totodată, conform raportului, inspectorii Camerei de Conturi Suceava au constat stabilirea eronată a drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor, premiilor şi a altor drepturi acordate personalului Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Municipal Vatra Dornei şi Spitalul Municipal Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: