Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind campania din 2009

> Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată, ieri, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind campania din 2009. Curtea de Apel Bucureşti a contopit pedepsele în cazul Elenei Udrea, urmând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea, de 6 ani, sporită la 8 ani.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, se declară şocată după condamnarea la 8 ani de închisoare cu executare. Ea acuză că a fost condamnată pe legi care nu există şi consideră că este în continuare o miză. Elena Udrea a declarat, marţi, că s-a întors în ţară cu convingerea că lucrurile în justiţie s-au schimbat, dar a aflat că acest lucru nu s-a întâmplat. „Pentru mine a fost un şoc. M-am întors în ţară cu convingerea că ceva s-a schimbat”, spune Elena Udrea, la Antena 3. Fostul ministru afirmă că este liniştită pentru că, în acest proces, a făcut tot ce s-a putut face pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, a fost condamnată, marţi, de magistraţi Curţii de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare, în dosarul privind campania electorală din 2009. Ioana Băsescu a fost condamnată la 3 ani pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani pentru instigare la spălare de bani. Contopind pedepsele, fiica preşedintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009. Decizia în cazul fiicei preşedintelui, la fel ca şi cea în cazul Elenei Udrea, care a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, este în primă instanţă, aceasta putând fi atacată cu apel.

Dan Andronic a fost achitat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: