Pentru că a continuat să critice partidul în spaţiul public

Ioan Stan i-a transmis lui Cătălin Coman că riscă o sancţiune mai aspră

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, la News Bucovina, că alegerile din Organizaţia Judeţeană a PSD Suceava vor fi organizate, probabil, la sfârşitul anului 2021 sau la începutul anului 2022, că nu a luat o decizie privind o eventuală candidatură, dar că este ferm că la nicio organizaţie PSD nu va fi aleasă o persoană care a îndemnat să nu fie votat PSD, ci PNL, făcând referire la primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

„Eu am fost ales preşedinte în 2019 pentru 4 ani. Se discuta să facem alegeri după terminarea pandemiei. Nu ştiu ce se va întâmpla cu această pandemie. Probabil, vor fi (alegeri – n.r.) la sfârşitul anului 2021 – începutul anului 2022. La nivel de ţară, de jos în sus, vor fi declanşate aceste alegeri” a spus Ioan Stan.

El a mai spus că, probabil, la organizaţiile locale au trecut cei 4 ani de mandat.

Ioan Stan a apreciat că Organizaţia Judeţeană PSD Suceava a avut în timpul mandatului său rezultate bune în alegeri şi că rezultatul a fost mai bun faţă de cele înregistrate de nouă municipii reşedinţă de judeţ conduse de edili PSD din ţară şi nouăzece organizaţii care aveau preşedinte de consiliu judeţean, în timp ce PNL Suceava, la nivel de judeţe, în condiţiile în care fusese pe locul 1 pe ţară sau în primele cinci judeţe, a ieşit după locul 21, iar la parlamentare a ajuns să fie pe locul 24.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că se spune că la alegerile parlamentare organizaţia era „pradă uşoară”, el fiind în spital cu Covid, dar a câştigat cele mai multe voturi în judeţ.

În ceea ce priveşte sancţiunile aplicate de organizaţia judeţeană unor lideri din PSD Suceava, Ioan Stan a spus că după alegerile locale nu s-a făcut o analiză „la concret”, dar că, după alegerile parlamentare, „unde s-au întâmplat lucruri mai grave”, acestea s-au luat în discuţie şi s-au făcut unele propuneri, fiind aplicate sancţiuni.

„Conform celor sesizate de organizaţiile locale, am luat în discuţie nişte cazuri. Au fost două cazuri de la alegerile locale, propuse de organizaţiile locale, şi două cazuri de la alegerile parlamentare, una combinându-se şi cu alegerile locale” a spus Stan.

El a menţionat că s-a făcut o analiză şi în cazul de la Fălticeni, unde primarul PSD s-a manifestat vădit împotriva partidului, el contestând candidatura lui Vlad Popescu pe loc eligibil.

Stan a explicat că lista la parlamentare a fost decisă de conducerea centrală a partidului şi că prezenţa lui Vlad Popescu pe lista PSD Suceava a fost stabilită în urma unui protocol la nivel naţional între PSD şi PPU-SL.

„Au fost mai mulţi în ţară, iar unul a fost la Suceava” a arătat liderul PSD Suceava, care a adăugat că la alte alegeri parlamentare nimeni nu şi-a pus problema că au existat candidaţi desemnaţi de la Bucureşti, inclusiv de la alt partid, cum a fost cazul fostului senator Gheorghe Constantin.

„Domnul Coman nu trebuia să iasă în campanie electorală şi să spună: Nu votaţi PSD! Votaţi PNL, pentru că aşa votez eu şi familia mea” a spus Ioan Stan.

El a arătat că, pentru această încălcare a statului, Biroul Permanent al PSD Suceava, format din 40 de persoane, a votat în unanimitate sancţiunea de avertisment, menţionând că au fost propuneri de sancţiune încă şi mai dure.

Ioan Stan a spus că atunci când Cătălin Coman a contestat capacitatea unor membri din BPJ al PSD Suceava de a se pronunţa pentru că nu au avut rezultate în alegeri s-a referit la municipiul Suceava.

„Ştiţi ceva? Organizaţia PSD Suceava este singura organizaţie din ţară a unui municipiu capitală de judeţ cu primar PNL unde a învins PSD. La Suceava! Nu a ieşit nimeni de la Suceava să spună că nu-i bun Popescu, nu-i bun Stan, nu-i bun Bejinariu sau altcineva. Ce să-i fac? A ieşit Dan Ioan Cuşnir să spună să nu votăm PSD? A scrâşnit din dinţi. Într-adevăr, poate nu a fost ajutat îndeajuns, dar a scos cel mai bun rezultat. Scară de scară, stradă de stradă, cu materialul pe care l-a avut, a mers peste tot. Nu a fost primit bine peste tot, dar a ieşit primul pe ţară. Nu are ce comenta unul care a ieşit şi a vorbit împotriva partidului” a spus Ioan Stan.

El a mai menţionat că hotărârile Biroului Permanent au fost puse în discuţia Comitetului Judeţean PSD şi aprobate cu 95 de voturi pentru şi 11 abţineri.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că în cadrul Biroului Permanent s-a hotărât că cei care mai ies în spaţiul public vor primi următoarea sancţiune, respectiv suspendarea din partid, iar apoi excluderea din partid.

„În ţară, pentru încălcări mai puţin grave, s-a luat decizia excluderii” a spus Ioan Stan.

El a anunţat că în curând va fi pus în discuţie Cătălin Coman pentru că a continuat să iasă în spaţiul public cu critici la adresa partidului.

Ioan Stan a mai arătat că orice „împricinat” a fost invitat la Biroul Permanent şi a respins acuzele că respectivii au fost sancţionaţi fără să li se ofere posibilitatea de a se apăra.

„Şi dacă Stan va depăşi linia partidului va fi pus în discuţie” a spus preşedintele PSD Suceava.

El a mai mai declarat că el singur va decide când se va retrage din activitate.

„Nu ştiu dacă voi candida la următoarele alegeri. Să fiu sănătos. (…) Eu voi hotărî când mă voi retrage. Cât mă ţin puterile, fac absolut tot ce pot. Eu deja mi-am făcut strategia de a invita primul ministru şi miniştrii la grupurile parlamentare” a spus Stan.

Ioan Stan a ţinut să menţioneze că nu va fi aleasă preşedinte de organizaţie o persoană care îndeamnă să nu fie votat PSD.

„În niciun caz la conducerea unei organizaţii nu va ajunge cineva care îndeamnă în permanenţă: Nu votaţi PSD! Votaţi PNL! Sau care să iasă în spaţiul public cu toate problemele pe care trebuie să le discute în interiorul partidului” a spus Stan.

El a mai arătat că primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a făcut afirmaţii în presă contrare statutului.

„Noi avem un statut pe care eu vreau să-l respect şi să-l urmăresc pas cu pas” a precizat Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: