În judeţ

Codurile de vreme rea vor fi anunţate pe panouri

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat joi, în plenul deliberativului judeţean, că în acest an va fi finanţat un proiect, în parteneriat ISU Bucovina – Salvamont Suceava, pentru montarea de panouri avertizoare care să anunţe codurile de vreme rea din judeţ.

„Sunt foarte hotărât. Deocamdată să amplasăm minim cinci panouri mari avertizoare pe care să fie prezentate avertizările meteo” a spus Flutur.

El a arătat că pe panouri vor fi prezentate mesaje sintetice conţinând avertizarea meteo.

„Amintiţi-vă accidentul de la Iacobeni, când o femeie şi-a pierdut viaţa. O familie venea de la Bucureşti spre Vatra Dornei. S-a pus problema că cine e vinovat, cine trebuia să-i avertizeze” a declarat Flutur.

El a spus că a avut discuţii pe această temă cu ISU şi cu Salvamont.

„Să pună aceste panouri care să fie încărcate automat când vine codul de vreme rea, iar turistul să ştie. Am cerut celor de la Salvamont să se gândească şi la nişte sisteme de alertă, pentru că sunt turişti care nu sunt învăţaţi cu capriciile vremii de la noi” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: